Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tomislav Karamarko opet najbolje kuha

23.02.2014. 23:00
Tomislav Karamarko opet najbolje kuha


Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga na Zagrebačkom Velesajmu, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih bio je Tomislav Karamarko, aktualni državni kuharski prvak. Djelatnik hotela Borik Falkensteiner novi je dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2013. godinu.
Od 10 sati ujutro pa sve do 18.30 desetero najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu onog najboljeg među njima, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je ramstek. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a trojica najboljih ušla su u finale. Sva pripremljena jela bila su otvorena za degustaciju posjetiteljima Velesajma. Nakon finalnog dijela gdje su trojica najboljih pripremala jelo od pastrve i desert, s namirnicama s kojima su se upoznali tek neposredno prije, Tomislav Karamarko pokazao je najviše znanja i vještina te zasluženo ponio titulu pobjednika ovogodišnjeg CRO TOP 10. Nagradu mu je uručio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.
Podršku natjecateljima pružali su i članovi Sekcije za kulinarsku umjetnost i artistiku koji su marljivim radom i interaktivnom radionicom pripremili jednostavne eksponate od voća i povrća i svojim vještinama zadivili posjetitelje Zagrebačkog Velesajma.