Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani sjajni u debati, ali pobijedili Splićani

23.02.2014. 23:00
Zadrani sjajni u debati, ali pobijedili Splićani


Zadarska privatna gimnazija s pravom javnosti jedina je škola na području Zadarske županije koja ima svoje debatne klubove i organizira međužupanijsko natjecanje učenika u debatnim vještinama koje je proteklog vikenda održano u prostorijama ove Škole.
Na natjecanju je sudjelovala Zadarska privatna gimnazija s pravom javnosti sa svojom ekipom od troje učenika, potom Gimnazija iz Splita s četiri ekipe sa svekupno 12 učenika, te gimnazije iz Dubrovnika i Hvara s također, sveukupno 12 učenika.
Na natjecanju proteklog vikenda pobjedili su Splićani koji su na taj način sebi osigurali sudjelovanje na Državnom natjecanju koje će se održati u mjesecu travnju u Zagrebu. Što se pak tiče, učenika Zadarske privatne gimanzije s pravom javnosti sjajni su bili i – Maruška Aras, Ben Colgan i Jack O’Callaghan. Upravo njih dvojica možda su zaslužila i najviše pohvala jer ipak, iako su u Hrvatskoj od sedme godine života, njihov materinji jezik nije – hrvatski. Ben Colgan je naime, sin Nicka Colgana poznatog britanskog glazbenika i producenta popularne pop grupe UB40 te začetnika Garden festivala. A Jackov otac sada zajedno s njim organizira Garden festival.