Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lažiranjem prometnih nesreća od osiguranja naplatili gotovo 400 tisuća kuna

23.02.2017. 23:00
Lažiranjem prometnih nesreća od osiguranja naplatili gotovo 400 tisuća kuna


Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 12 osoba u dobi od 23 do 33 godine, koje se sumnjiči za lažiranje prometnih nesreća i zlouporabu osiguranja.
 Muškarca u dobi od 27 godina se tako sumnjiči da je od 2013. do 2016. godine, zajedno s ostalim prijavljenima, u najmanje devet navrata, na raznim mjestima na zadarskom području, u fingiranim (namještenim) prometnim nesrećama, namjerno oštetio najmanje 10 automobila visoke klase. Potom je podnio zahtjeve za naknadu štete od automobilske odgovornosti, kasko polica i osnovnih polica, te je od više osiguravajućih društava potraživao naplatu štete u iznosu od preko pola milijuna kuna, od čega su uspjeli naplatili gotovo 400 tisuća kuna.
 Tog muškarca se sumnjiči da je za sebe zadržao veći dio novca te da je osobno sudjelovao u najmanje sedam prometnih nesreća, a oštećene automobile popravljao je u svojoj auto-radionici, izdajući račune oštećenim osiguravajućim društvima.
 Protiv svih dvanaest osoba Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela zlouporabe osiguranja, a protiv 27-godišnjaka i dvojice 33-godišnjaka i zbog sprječavanja dokazivanja.