Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Koalicija sposobnih za spas gospodarstva

23.03.2011. 23:00
Koalicija sposobnih za spas gospodarstva


Nama trebaju kratkoročne mjere koje će dati brz uspjeh. Potrebno je pokrenuti energetiku, poljoprivredu, prerađivačku industriju i građevinarstvo te kroz kratkoročne investicije zaposliti što više ljudi, rekao je Vedran Uranija


Mislimo da bi svojevrsna koalicija nacionalnog  spasa, u koju bi se ujedinili i  vladajući i oporba i koja bi  okupila stručne, nekorumpirane i sposobne ljude, mogla pomoći da naša zemlja izađe iz  krize. Trebali bi se okupiti svi  najsposobniji ljudi, bez obzira  na stranačku pripadnost, i zajedno učiniti sve kako bi pomogli zemlji da izađe iz krize,  rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH.
Dodao je da su sindikati  svjesni da Vlada provodi ekonomske mjere u planu ekonomskog oporavka, ali te mjere su spore. Uranija smatra da  su potrebne mjere za hitno zapošljavanje većeg broja nezaposlenih.
 – Nama trebaju kratkoročne  mjere koje će dati brz uspjeh.  Potrebno je pokrenuti energetiku, poljoprivredu, prerađivačku industriju i građevinarstvo i kroz kratkoročne investicije zaposliti što više ljudi,  rekao je Uranija.
Istaknuo je da je vrlo bitno  da se što hitnije rastereti državni i javni sektor koji je preglomazan. Uranija smatra da  bi konačno trebalo neisplatu  plaća i doprinosa proglasiti  kaznenim djelom. Smatra da bi  trebalo uvesti i oporezivanje  imovine, kapitalne dobiti i dividende.
-Ljudi nemaju za kruh, umirovljenici kopaju po kontejnerima, a učenici ne vide perspektivu i zato su počeli protestirati protiv Vlade. Mi podržavamo prosvjede, ali im se  nećemo pridružiti jer prosvjednici nemaju jasno artikulirane  zahtjeve. Mi smo nedavno Vladi uputili svoje jasne zahtjeve i  ako ih ne ispune do lipnja, tada  će i sindikati krenuti u prosvjede. Ipak, prosvjedi nikad  nisu riješili probleme, ali su  potaknuli njihovo rješavanje, zaključio je Uranija.