Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Čudesna putovanja u biljni i životinjski svijet

23.03.2012. 23:00
Čudesna putovanja u biljni i životinjski svijet


Izložba učeničkih likovnih radova LIK 2012. koja se otvara u ponedjeljak u Narodnom muzeju u 12 sati ove godine obuhvatila je radove osnovnih škola, ali i srednjih škola. Uz Županijsko natjecanje s izložbom učenika osnovnih škola Zadarske županije prikazat će se i radovi sudionika Međužupanijskog natjecanja s radovima srednjoškolaca iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Sveukupno ove godine se natječe 19 škola sa 281 radom. Od toga su članovi Županijskog povjerenstva za natjecanje izabrali 121 rad od kojih 59 ide na daljnje državno natjecanje, pojasnila je predsjednica povjerenstva Ljubica Dujić.
– Ove godine pristigao je veći broj radova jer se radi o jednostavnijoj tehnici pa je i materijal bio dostupniji. Prošle godine radilo se s metalom s kojim je bilo teže raditi pa je i radova bilo manje, oko sedamdesetak, pojasnila je Dujić, dodajući kako se svake godine zadaju nove propozicije za natjecanje. Ove godine radovi su vezani uz putovanje.
Učenici nižih razreda imali su tako čudesna putovanja u biljni i životinjski svijet, dok su stariji razredi preko putovanja morali prikazati neku zemlju te što je za nju karakteristično.