Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tomislav Šarić novi trener Biograda

23.03.2012. 23:00
Tomislav Šarić novi trener Biograda


Riječ je o dosadašnjem Petrovićevom pomoćniku, koji je momčad vodio prošle sezone u Drugoj ligi kada je Biograd bio prvak


Turbulentan tjedan, u kojem su ostali bez Zvonimira Petrovića. trećeg ovosezonskog trenera, rukometaši Biograda zaključit će u subotu u Osijeku, gdje će u 18 sati gostovati u susretu 20. kola Prve HRL. Nakon Petrovićeve ostavke novi trener je Tomislav Šarić. Riječ je o dosadašnjem Petrovićevom pomoćniku, koji je momčad vodio prošle sezone u Drugoj ligi kada je Biograd bio prvak.
– Žao mi je zbog medijskih prepucavanja koja dolaze iz našeg kluba jer svi smo mi prolazni, a klub će ostati. Umjesto o našim dobrim rezultatima u drugom dijelu sezone piše se o stvarima koje su u konačnici nevažni. Tvrdim da u klubu nema nikakvih problema, kako bi se to možda mogao stvoriti dojam. Novi trener je Šarić i očekujemo da ćemo na kraju sezone svi zajedno slaviti ostanak u ligi – izjavio je Marin Tomić, predjednik Biograda
Kako bilo, Biograd u Osijeku očekuje težak ispit u kojem Šarićeva momčad ima male izglede za novi odmak od zone ispadanja. Ipak, dva mjesta iznad i šest bodova viška ispred trenutačno 12-plasiranog Mladog rudara Biograđanima omogućuju da rasterećeni imperativom pokušaju iznenaditi favorizirani slavonski sastav. Da se radi o teškoj misiji govori i 21:27 slavlje Osječana u prvom ovosezonskom ogledu, ali Buovcu, Markiću i društvu se sedam kola do kraja prvenstva nigdje ne žuri, te je upravo ovaj podatak jedan od njihovih najvećih aduta. Uspiju li ga iskoristiti za novi pozitivan ishod značit će da su zaradili sjajan dodatni bonus i već praktički riješili pitanje ostanka, a ne pođe li im to za rukom uvijek im ostaju domaće utakmice, odnosno gostovanje kod neuvjerljive Ivančice u posljednjem kolu.
Za razliku od Biograđana koje očekuje teških 60 minuta, rukometaši Zadra i Arbanasa ovog će vikenda bodove upisati bez borbe. Zbog odustajanja Knina ’95 od proljetnog dijela Druge HRL – jug, odnosno Kmana i Kocunara od nastavka natjecanja u Trećoj HRL – jug, ishodi ovih utakmica bit će registrirani rezultatom 10:0 za zadarske sastave.
Pozitivnom rezultatu nadaju se i rukometašice Zadra, koje u subotu u 17 sati gostuju kod Knina.
Raspored 20. kola (24./25. ožujka) Prva HRL: Osijek – Biograd (subota, 18 sati), Đakovo – Medveščak NFD, Vidovec Bios – Županja, Dugo Selo – Crikvenica, Moslavina – Senj Wallenborn, Umag – Ivančica Ivanec, Mladi rudar – Brod.
Raspored 17. kola (24./25. ožujka) Druge HRL – jug (m): Kamičak – Trogir, Dubrovnik – Solin, Hrvatski dragovoljac – Metković 1963, Trilj PV – Split II, Krilnik – Jelsa, Zadar slobodan.
Raspored 17. kola (24./25. ožujka) Druga HRL – jug (Ž): Knin – Zadar (subota, 17.00), Orkan – Hoteli Makarska, Vranjic – Split, Metković – Split 2010, Trogir slobodan, Kaštela slobodna.
Raspored 11. kola (24./25. ožujka) Treće HRG – jug: Marina Kaštela II – Olimpija, Opuzen – Vrgorac, Korčula – Kingtrade, Hvar slobodan, Arbanasi Zadar slobodni.