Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bit će proslavljena titula europske destinacije 2016

23.03.2016. 23:00
Bit će proslavljena titula europske destinacije 2016


– Za sada znamo da će urednik belgijskog portala doći u Zadar i da ćemo imati proslavu na Narodnom trgu u subotu 9. travnja ove godine. Ne mogu još točno reći što će se sve događati, ali bit će sigurno dobre spize i pjesme – kazao je Šupe
Ono što je obećano, bit će i učinjeno! Naime, kada je sredinom prošloga mjeseca i službeno bilo potvrđeno, a na stranici uglednog belgijskog portala – European Best Destinations osvanuo naslov – Dobrodošli u Zadar, europsku destinaciju 2016! – gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta sa suradnicima, obećao je svojim sugrađanima veliku feštu, a dolazak je obećao i urednik ovog portala – Maximilen Lejeune.
– Za sada znamo da će urednik belgijskog portala doći u Zadar i da ćemo imati proslavu na Narodnom trgu u subotu 9. travnja ove godine. Ne mogu još točno reći što će se sve događati, ali bit će sigurno dobre spize i pjesme – potvrdio je jučer u kratkom telefonskom razgovoru direktor Turističke zajednice Grada Zvonko Šupe.
Podsjećamo, kampanja i samo glasovanje trajali su 20 dana, a samo nekoliko sati prije nego što je ugledni belgijski portal “European Best Destinations” stavio “točku na i” ovog izbora za najbolju europsku destinaciju, Zadar se nalazio pri vrhu, među pet najboljih s vrlo malim razlikama u broju glasova, tako da je bilo napeto do samoga kraja.
Zadar se promovirao na sve strane, kao nezaobilazna turistička destinacija. Mnoge informacije o gradskim događajima, predivne fotografije Zadra i promotivne videomaterijale vidjelo je više stotina tisuća ljudi u cijeloj Europi na portalu European Best Destinations i preko aktivnosti na društvenim mrežama TZ Grada.
U samom gradu, kampanja se svakodnevno vodila pod nazivom “Biraj Zadar”, a s tom su se porukom fotografirali mnogi poznati i nepoznati Zadrani i tako je poslali u svijet. I prije nego što je izbor završio, za Zadar se čulo u cijeloj Europi.
Upravo zahvaljujući društvenim mrežama i kampanji “Biraj Zadar” koju je volonterski vodila skupina mladih entuzijasta koja je svakako jedna od nazaslužnijih za ovu pobjedu – Loreta Bačić (24), Vedran Božičev (25) i Mate Pece (26), kampanju su među ostalima podržale i velike svjetske sportske zvijezde poput Luke Modrića i Colllina Jacksona te svjetskog top modela Helene Šopar, a svoj glas Zadru dali su i general Ante Gotovina te velika japanska televizijska zvijezda koji je sa svojim timom, baš u to vrijeme, boravio u Zadru – masterchef Toshihiro Nakatsuji.