Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Luku Kalmetu s pozivom će ovog puta potražiti policija

23.03.2016. 23:00
Luku Kalmetu s pozivom će ovog puta potražiti policija


Osim Luke Kalmete, za reketarenje se tereti i Zdravka Barbarošu, vlasnika nekada elitnog hotela Presidenta
Luka Kalmeta, 36-godišnji bivši europski prvak u “full contactu”, ni u četvrtak se nije pojavio na sudskom ročištu gdje mu je trebalo započeti suđenje zbog iznude, zajedno sa 64-godišnjim Zdravkom Barbarošom.
Sutkinja Ana Mišlov utvrdila je kako se poziv za raspravu vratio s naznakom “obaviješten, ali nije preuzeo pošiljku”, a Andrea Zrilić, pripravnica iz odvjetničkog ureda Tanje Budimir, pojasnila je kako nisu uspjeli stupiti u kontakt s klijentom, te da nemaju podatak gdje je. Stoga je sutkinja Mišlov odgodila raspravu za travanj prihvativši ujedno prijedlog tužitelja Ivice Škare da se od PU zadarske zatraži terenska provjera adrese.
– Riječ je o predmetu starom sedam godina u kojemu su do sada zakazane svega tri rasprave, a ni na jednoj se nije pojavio optuženi Kalmeta pa stoga nisu ni održane. Stoga predlažem sudu da od policije zatraži da obave terensku provjeru adrese za optuženog Kalmetu, a ukoliko se utvrdi da se odselio, također, da u razgovoru s rodbinom doznaju gdje je odselio i na kojoj se adresi sada nalazi, kazao je Škara, što je sutkinja Mišlov prihvatila te odlučila policajcima dati i poziv da ga osobno uruče Kalmeti.
Kalmeta i Barbaroša uhićeni su 25. travnja 2009. godine zbog sumnje da su reketarili 22-godišnjeg građevinskog radnika Marka Francuzovića. Kalmetu se sumnjiči da je od Francuzovića zbog njegova duga Barbaroši za noćenje u Presidentu u visini od osam tisuća kuna, naplatio 28 tisuća kuna koje mu je Francuzović isplatio na ruke. Vlasnik nekada elitnog hotela s četiri zvjezdice sumnjiči se da je reketario mladića, ali i da je Kalmetu na to poticao, no on je odmah sve zanijekao te je nakon uhićenja optužio nekoliko pravosudnih i policijskih djelatnika zbog kaznenog djela protupravnog lišavanja slobode. Sudski postupak u kojem je na optuženičku klupu sjelo ukupno 11 službenih osoba vodio se pred šibenskim sudom, no tužba je odbačena zbog nedostatka dokaza.