Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na Wings for Life će se trčati i u spomen na Philipa Begonju

23.03.2017. 23:00
Na Wings for Life će se trčati i u spomen na Philipa Begonju


U utrci Wings for Life koja kreće iz Zadra i ove će godine sudjelovati Tim Philip’s Fund, odnosno Philipova zaklada. Prijave za pridruživanje tom timu već su započele na web stranici, a svi zainteresirani su dobrodošli. Radi se o zakladi osnovanoj u Americi koju su pokrenuli roditelji Philipa Begonje, mladića privlačkih korijena, koji je 25. prosinaca 2011. godine iznenada preminuo.
Philipovi roditelji (Antonio i Lucija, rođena Kolanović) te prijatelji na taj su način željeli sačuvati uspomenu na njega, a ujedno i pomoći mladim i nadarenim ljudima u školovanju.
– Philip je bio pun svjetla, života i energije, inteligentan i duhovit, dobronamjeran i darežljiv, volio se smijati… Spomen Zaklada Philip Begonja nastala je u čast njegova iznimnog života. Kroz razne humanitarne akcije Zaklade mi, njegova obitelji i prijatelji, pronosimo dalje njegovu strast za životom i radujemo se svakom novom putovanju noseći ga u srcu, stoji na službenoj stranici Philipove zaklade gdje se navodi kako je glavna misija ove Zaklade dodjela stipendija zaslužnim mladim ljudima kojima je potrebna financijska pomoć te potpora obrazovnim institucijama. Zaklada dodjeljuje i nagradu za unaprjeđenje javnih parkova te podržava pojedince i ustanove – predstavnike onih vrijednosti koje je Philip gajio tijekom svog života.
– Bio je to mladić koji je trebao činiti velike stvari! Podržite nas u održavanju sjećanja na Philipa kroz akcije kojima pomažemo onima u potrebi. Pridružite se našem timu na utrci Wings for Life u Zadru koja će se održati 7. svibnja 2017., poručuju iz Philipova tima koji svake godine, diljem svijeta, sudjeluje u brojnim sličnim manifestacijama.