Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šuma Striborova tema ovogodišnjeg “Zadra čita”

23.03.2017. 23:00
Šuma Striborova tema ovogodišnjeg “Zadra čita”


“Zadar čita” održat će se od 24. do 28. travnja. Tema ovogodišnjeg izdanja popularne manifestacije je Šuma Striborova, a tijekom tjedan dana u Zadru će gostovati poznati pisci, osobe iz književnog svijeta.
– Kao i prijašnjih godina u programu manifestacije sudjeluju naši partneri škole i vrtići, kao i druge institucije i ustanove u gradu i županiji. Opredijelili smo se za prijave preko interneta, tako da smo obrasce i prijave stavili na web stranicu, a rok prijave je do kraja ožujka. Prvog dana ćemo imati svečano otvorenje, a ovaj put smo izašli izvan granica Zadarske županije. Naime, dolaze nam gosti iz Ivanove kuće iz Ogulina, te će predstaviti svoju ustanovu. U programu će sudjelovati Kazalište lutaka Zadar, te Glazbena škola Blagoje Bersa s jednom plesnom točkom, najavljuje Doroteja Kamber Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice Zadar.
Program Gradske knjižnice Zadar bit će objavljen na njihovoj web stranici, kao i zajednički program svih sudionika.
– Valja još istaknuti kako smo na svečanost otvorenja pozvali Osnovnu školu Bartula Kašića. Naime, oni će u sklopu Erasmus programa ugostiti škole iz Španjolske, Italije, Latvije i Slovačke. Tema im je “Kreativno stvaranje priča pomoću novih tehnologija”, a podloga za taj rad je “Šuma Striborova”, ističe ravnateljica Gradske knjižnice. Kao i uvijek dosad “Zadar čita” ugostit će u večernjim programima poznate književnike. Damir Karakaš ima novi naslov “Sjećanje šume”, koji će predstaviti u Zadru.
– U goste smo pozvali Mira Gavrana kao i nagrađivanu zadarsku književnicu Ladu Vukić. Također, u Zadru će Institut Ivo Pilar predstaviti svoja istraživanja. Jedan književni susret za djecu priredit ćemo s Melitom Rundek, otkriva Doroteja Kamber Kontić.