Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Koncert koji nam je produžio život za pet godina

Autor: Irena Jurjević

23.04.2009. 22:00
Koncert koji nam je produžio život za pet godina

Foto: Zvonko KUCELIN



Hvala Zadranima, hvala svima koji su došli na koncert i na ovako predivnim trenucima. Ovo mi je sigurno produžilo život, i meni i klapi Intrade. Sad smo se spustili barem za pet godina niže, nije krio svoje oduševljenje Davor Petrović, voditelj Intrada, poslije spektakularno održanog koncerta na Višnjiku
Pitate me kakvi su dojmovi? Ma, fantastični. Ne nogu ni opisati koliko je dobar osjećaj vidjeti ovu publiku koja je kao jedan čovjek zajedno s nama pjevala sve pjesme. Svi gosti su napravili svoj dio što je ovaj koncert diglo na visoki nivo. Hvala Zadranima, hvala svima koji su došli na koncert i na ovako predivnim trenucima. Ovo mi je sigurno produžilo život, i meni i klapi Intrade. Sad smo se spustili barem za pet godina niže, nije krio svoje oduševljenje Davor Petrović, voditelj Intrada, poslije spektakularno održanog koncerta na Višnjiku. Tisuće Zadrana koji su se za svoje karte izborili danima prije koncerta, za svoj novac su uistinu dobili koncert za pamćenje, koncert kakav dvorana Krešimira Ćosića još nije vidjela, a pitanje je kad će slijedeći put.
Bralić i Intrade koncert u dvorani Krešimira Ćosića otvorili su hitom “Ne damo te pismo naša”, pjesmom s kojom je on i zaključen, a uz njihove mnogobrojne uspješnice svoj doprinos dali su i zadarski pjevači. Prvi na redu bio je Ivica Sikirić Ićo koji je s Bralićem te uz pratnju Intrada, izveo duet “Ribar sam stari”. Mnogobrojnu publiku razveselio je i nastup Duška Nonkovića Buće koji je za tu prigodu izveo trideset godina staru skladbu “Divna je riva mojega grada”.
Iako zbog direktnog prijenosa nacionalne televizije ništa nije bilo prepušteno slučaju, pa tako ekipe drugih televizijskih kuća tijekom prijenosa nisu smjele uzimati nikakve izjave sudionika, zanimljivih detalja u “backstageu” ipak je bilo. Tako su u sredini koncerta fotoreporteri primijetili kako netko leži ispod bine. Istog trenutka pozvana je i obližnja medicinska ekipa koja je ubrzo i pristigla u pomoć, no usnuli dvojac jako brzo je otpremio medicinsku ekipu. Ispostavilo se kako je riječ o dvojici premorenih radnika koji su cijeli dan slagali binu pa su, eto, naposljetku odlučili i “ubit’ oko” ispod nje. I to tijekom koncerta. U snovima im nisu smetali i obližnji zvučnici, a dvojac je provirio između dasaka tek pri kraju koncerta kada je na scenu stupio Oliver.
Naravno, dvorana je s nestrpljenjem čekala dolazak splitskog pjevača na pozornicu koji je za Zadrane izveo presjek svojih najboljih radova. Ipak, tek izvedba Cesarice uz klapsku pratnju Intrada bila je pravi pogodak podigavši cijelu dvoranu na noge koja je tako i ostala do samoga kraja.
Nije izostala ni grupna izvedba “Kalelarge”, i Ivčićeve “Večeras je naša fešta”, a sve su to iz prvih redova u publici uz zadarske javne ličnosti promatrali i pojedini poznati Hrvati koji su samo za ovu priliku pristigli iz svih dijelova Hrvatske – Igor Štimac, Stipe Gabrić Jambo i Dubravka Šuica. Od poznatih Zadrana u prvom redu su primjećeni, Ana Lovrin, Živko Kolega, Zdravko Livaković i Stipe Zrilić.
Uz već spomenute, Braliću i Intradama tijekom koncerta svoj veliki doprinos dali su i gosti Davor Pekota te Zoran Jelenković koji je publici priredio pravi spektakl. Nakon “Divlje ruže” i refrena “Starih zvona” publika je Jelenkovića tako zvala ponovno na pozornicu, što je on i napravio spustivši se na parter i otpjevavši Sv. Donat i Kalelargu.


 OLIVER: SVE JE BILO IZVRSNO, OSIM ZVUKA


– Publika je bila odlična. Zadar je super, gosti najbolji – sve dobro, ali mi se zvuk nije svidio, bilo je malo prebučno, kazao je Oliver Dragojević nakon završetka koncerta, inače dugogodišnji prijatelj Intrada koji je s pjesmom obilježio sve njihove obljetnice.
– Proslavit ćemo ih i još, ako budem ja živ, poručio je u četvrtak navečer splitski pjevač.




 BRALIĆ: PUBLIKA KAO JEDANAESTI IGRAČ


– Čeka sam cili dan kad će više početi taj koncert, jer bio sam napet, a možda se to i primijetilo u prve, dvi, tri pisme. No, kada sam vidio da je rulja počela pivati i skakati k’o da je na netko dao tricu na košarci, to je bilo čudo. Jer, ako uspijem postići da publika piva sa mnom, onda je to – to. Mislim da smo to i napravili.
Hvala ovoj publici, oni su me ponijeli, oni su mi bili jedanaesti igrač. Hvala svim gostima. Presretan sam k’o malo dite. A i nisam ni sam bio svjestan da imam ovako dobre pisme, dok nisam napravio jedan ovako veliki koncert, i to je baš ono, iskreno, kazao je Tomislav Bralić po završetku koncerta dodajući i da mu je to sigurno bio jedan od koncerata karijere.