Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Medica ugrijala humana studentska srca

Autor: Marija Knežević

23.04.2009. 22:00
Medica ugrijala humana studentska srca

Foto: Filip BRALA



Oko 130 britanskih studenata koji su u Zadar prispjeli kao druga grupa “humanih autostopera” zabavljalo se u četvrtak navečer u Maya Pubu. Oni su studenti Sheffieldskog sveučilišta koji su punih osam dana putovali do Zadra.
Podsjetimo, učinili su to u sklopu akcije Bummit kako bi prikupili sredstva za humanitarne svrhe. Svaki student od sponzora je prikupio po 200 funti, a cilj je bio do Zadra doći s potrošenih najviše 15 funti. Prikupljeni novac namjenjen je humanitarnim akcijama koje podržavaju izgradnju dječjih sela, zaštitu okoliša, sprečavanje trgovine ljudima… Svatko od njih platio je i po 70 funti vlastitog novca kojim su pokrili troškove hrane i smještaja.
U Zadru su bili smješteni u hostelu, a na zabavi u Maya Pubu su se odlično zabavili. Hrana koja ih je dočekala u pubu “nestala” je u roku od pet minuta, a omiljenim pićem mladih Britanaca u Zadru pokazala se medica. Četvrtak je kao dan konačnog tuluma u ovogodišnjoj destinaciji, Zadru, bio pun pogodak. Nakon domjenka ostali su u Maya Pubu gdje je uslijedio popularni “Sudentski Party”.
– U Zadru je super! Doći ćemo opet, možda već na Garden festival – poručila nam je skupina oskudno odjevenih studenata kojima je prohladno vrijeme koje je Hrvatsku zahvatilo prije nekoliko dana u rangu s tropskom klimom.
Ovo je sedma godina održavanja Bummita, a dosad su putovali u Bognor Regis, Budimpeštu, Bukurešt, Rigu i Talin.