Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvoboj za prestiž i zahvalu Višnjiku

Autor: Andrija Prović

23.04.2010. 22:00
Dvoboj za prestiž i zahvalu Višnjiku

Foto: Sebastian GOVORČIN



Između nas i Agrama uvijek je postojalo rivalstvo. Bez obzira na činjenicu da smo izborili ostanak, nastojat ćemo zadržati pozitivan skor s njima – ističe Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra
Danas u 15 sati mala dvorana na Višnjiku imat će priliku posljednji put ove sezone pozdraviti svoje junakinje. Košarkašice Zadra u pretposljednjem, devetom kolu A-1 Lige za ostanak ugostit će zagrebački Agram, dok se spomenuti dvoboj igra u prvom redu za prestiž i bolju poziciju na ljestvici. Naime, obje ekipe već su osigurale opstanak te u ovaj susret mogu ući potpuno rasterećeno.
Nakon lošijeg starta i poraza od Pule, u sedam proteklih utakmica Zagrepčanke će nanizati isto toliko pobjeda što ih čini najuspješnijim sastavom ovogodišnje Lige za ostanak. A njihova vrlo dobro posložena i iskusna ekipa tako je pokazala da loš skor u prvoj fazi natjecanja nije bio realan pokazatelj njihove snage. Sličnog je mišljenja i Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra.
– Agram je favorit, barem papirnati. Dokaz tomu je njihova odlična petorka koja bi bez problema mogla igrati i utakmice Lige za prvaka. Ne zaboravimo također niti njihove rezultate u dosadašnjem dijelu Lige za ostanak. Agram se itekako konsolidirao, što sugeriraju njihovi rezultati.
Budući da su dvojbe oko ostanka riješene, s kakvim motivom Zadar ulazi u ovu utakmicu?
– Motiv, onaj sportski, uvijek postoji – kaže Peričić dodajući:
– Između nas i Agrama uvijek je postojalo rivalstvo. Bez obzira na činjenicu da smo izborili ostanak, nastojat ćemo zadržati pozitivan skor s njima, odnosno na najbolji način se oprostiti s ovosezonskim domaćim utakmicama. Nadam se da ćemo ih upravo mi zaustaviti u pohodu na osmu uzastopnu pobjedu. Zbog svega što sam ranije napomenuo to naravno neće biti lak zadatak, no smatram da Zagrepčanke nemaju dovoljno široku klupu, a tu vidim našu priliku. Pokušat ćemo im se suprotstaviti sa što više rotacija i agresivnom obranom iz koje bi se stvorile prilike za lakšu realizaciju. Daju li naše igračice svoj maksimum, možemo se nadati pozitivnom ishodu.
Nažalost, Zadranke u današnjem ogledu neće moći računati na usluge Ivane Blažević. Jedna od ključnih igračica Mazijinog sastava već duže vrijeme vuče problem s ozljedom koljena.
– Ivana je u dogovoru s roditeljima, klubom i liječnicima dva posljednja susreta odigrala na vlastitu odgovornost. Željela nam je pomoći da osiguramo opstanak. Međutim, sada nema potrebe da se izlaže dodatnom riziku i pogoršanju ozljede. Pred njom je šest do osam tjedana pauze u kojima će nažalost propustiti i nastup za juniorsku reprezentaciju. I bez nje, nadam se da možemo do dva nova boda – smatra Peričić.
Parovi 9. kola: Zadar – Agram ZG (subota, 15), Trešnjevka – Biska Pula, Plamen Požega – Split.
 


Juniorski turnir


Višnjik će u nedjelju (25. travnja) biti domaćin turnira na kojem će uz juniorke i kadetkinje Zadra nastupiti juniorske ekipe Lupa Promotiona iz Novog Zagreba i šibenskog Jolly JBS-a. Turnir se organizira u povodu Dana Zadarske županije, uz ŽKK Zadar suorganizatora i pokrovitelja natjecanja. Prva utakmica je na rasporedu u 10 sati.