Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ima li nade?

Autor: Viktor Bogut

23.04.2010. 22:00
Ima li nade?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Donatu trebaju izvanredne partije Davora Karlovića i Tomislava Kolareka. I po mogućnosti sve njihove pobjede
Više nema niti teoretske šanse. Dugonajavljivano pojačanje Donata u obliku Tiany Jianga, igrača koji “šeta” od 20. do 30. mjesta svjetske rang ljestvice neće stići u Zadar. Barem ne do finala, a finale će Donat izboriti jako teško. Sutra (nedjelja) u 17 sati na rasporedu je uzvratni dvoboj polufinala protiv dr. Časla. “Liječnici” iz Zagreba vode 1:0 i za finale im je potrebna još jedna pobjeda. A što je potrebno Donatu za majstoricu? Maksimalnih 100 posto svakog igrača. Ali i to možda i ne bude dovoljno. Pošto…
– Zadovoljan sam igrom iz prvog susreta – kazao je Denis Karlović, čelni čovjek struke. A unatoč dobroj igri u Zagrebu je bilo 4:0. A to u prijevodu znači da dobro nije dovoljno da se zaprijeti zagrebačkom skupom timu. Što onda je dovoljno?
– Osobno bih bio zadovoljan da ponovimo igru iz tog susreta – odgovara Denis Karlović. Možda će s takvim nastupom domaćim terenom Zadrani i stići do nekih pobjeda. No za majstoricu su im potrebne četiri. Četiri pobjede protiv Jia Zhenga, Tomislava Japeca i Roka Tošića sve je samo ne lako izvesti. Malo kalkulacija. Donatu trebaju izvanredne partije Davora Karlovića i Tomislava Kolareka. I po mogućnosti sve njihove pobjede. Stipe Josipović, iako se uzdignuo u formi, neće uspjeti dobiti partiju. Dobro bi bilo ako Kolarek dobije dvije, Karlović jednu, a četvrta dođe nakon parova. Ali zagrebački par Zheng/Japec je daleko najjači u ligi. U svakom slučaju šanse Donata nisu velike. Bez već otpjevanog Jianga su zapravo minimalne. Doduše, najveći adut na strani Donata je nepredvidivost sporta, jer kada u momčadi imate igrače poput Karlovića i Kolareka, onda se ipak možete nečemu nadati.
Bit će jako važne i postave. Za Karlovića je važno da ne igra protiv Zhenga. Dugo se znaju. Dvije godine su igrali u istoj momčadi, a Zheng je i na treningu zaista rijetko gubio od Karlovića. S druge strane Zadranin je dugo bio izvan treninga, a protiv Kineza u redovima poznatog nam doktora morate biti utrenirani. Zato je najbolje da Zheng igra protiv Josipovića (kao nekakva žrtva) i protiv Kolareka, koji mu ipak ne leži (sjetimo se finala u protekle dvije godine). Mnogo je tu kalkulacija, no sve one staju s prvim poenima. Samo se nadamo da će Donatu i malo sreća ovaj put okrenuti lice.