Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Razglasiti na sva zvona Posedarsku rivijeru

23.04.2011. 22:00
Razglasiti na sva zvona Posedarsku rivijeru


U programu ‘Posedarskog lita 2011.’, koji se još utvrđuje, svakako je i održavanje izložbe ‘Kako su živjeli naši stari’, atraktivni prikaz KUD-a pod nazivom ‘Svadba u Posedarju’ uz ponudu starih jela ovog kraja. Tu je i dječji festival ‘Zvjezdice’ i organizacija kulturno-zabavnih događanja u Vinjercu, nabraja Bolić


Turizam na Posedarskoj rivijeri osim prvih uskrsnih gostiju i vikendaša prije 20-ak dana dobio je i novog direktora Turističke zajednice općine Posedarje, Šimu Bolića sa petogodišnjim stažom u Bluesun hotelu Alan u Starigrad-Paklenici.
– U tijeku je završna primopredaja dužnosti s dosadašnjim direktorom Milivojem Klancem i posljednje prezentacije promidžbenih materijala na turističkim sajmovima, dok je u suradnji s Općinom Posedarje pred nama uređenje plaža i hortikulturno uređenje priobalja, govori Bolić.
Uskrsna igraonica
Vođene entuzijazmom novog direktora turističke manifestacije u predsezoni započinju već za Uskrs kad će se s početkom u 17 sati u Parku održati “Uskrsna igraonica za djecu”. Krajem lipnja prvi put je planirana organizacija pučke, ribarsko-turističke fešte pod nazivom “Otvaranje ljetne sezone 2011”, a na samom kraju kolovoza i “Zatvaranje ljetne sezone 2011”. 
– Utvrđena su dva datuma, 30. srpnja održat će se tradicionalne ‘Utrke magaraca’, dok je 5. kolovoza već tradicionalna velika proslava akcije Oluja i Dana domovinske zahvalnosti. Dakako, ‘Utrku magarca’, koja je stara 40 godina, moramo podići na znatno veću razinu, rasteretiti je velikog broja popratnih igara kako bismo joj uz bogatu ponudu ‘ića i pića’ te u ritmu dobre glazbe povratili nekadašnji spektakularni sjaj, poželio je Bolić, dodajući da će se tijekom srpnja i kolovoza održati ribarske i turističke fešte i feštice, zabave na plažama, kazališne predstave i razne sportske manifestacije.
– U programu ‘Posedarskog lita 2011’, koji se još utvrđuje, svakako je i održavanje izložbe ‘Kako su živjeli naši stari’, atraktivni prikaz KUD-a pod nazivom ‘Svadba u Posedarju’ uz ponudu starih jela ovog kraja. Tu je i dječji festival ‘Zvjezdice’ i organizacija kulturno-zabavnih događanja u Vinjercu, nabraja Bolić najavljujući suradnju s pisanim i elektronskim medijima kako bi se znatno više nego dosad medijski pratile manifestacije “Posedarskog lita”.
Protekle godine ovo je područje posjetilo oko 7.500 turista koji su ostvarili oko 60.000 noćenja ostvarenih u 300 kreveta u Vinjercu i u 500 u Posedarju te u dva legalna autokampa. Veliki uteg u radu Turističke zajednice svakako je rad na crno iznamljivača koji u svojim kućama ugošćuju “prijatelje i rođake” te (ne)naplata paušalne boravišne pristojbe.
Disati turistički
– Znatno bolji turistički rezultati trebaju nam svima biti prioritet. Daljnjom izgradnjom potrebne infrastrukure, izgradnjom malih hotela, modernih kampova i obiteljskih seoskih gospodarstava, još čvršćom suradnjom sa županijskom Turističkom zajednicom kao i privatnim iznajmljivačima u suradnji s Općinom nastojat ćemo znatnije poboljšati uvjete boravka turista, najavljuje Bolić.
Plaže na Posedarskoj rivijeri iako zahtijevaju znatnija ulaganja, pravi su raj za one koje ne traže previše, tek netaknutu prirodu, mir i čisto more. Poslovično je problematično, kaže Bolić, kako i čime ispuniti izvanpansionsku ponudu, osim morem i suncem te kako produljiti sezonu.
– Pored općinskog čelništva na čelu s načelnikom Ivicom Juričevićem koji je od protekle godine predsjednik TZO-a i turističkog Vijeća, itekako trebamo veliku, nužnu podršku turističkih iznajmljivača, ugostiteljskih djelatnika, KUD-ova, sportskih i drigih udruga, mještana, entuzijasta i volontera, ljudi koji jednostavno vole ovo podneblje, kako bi nam nagrada bili zadovoljni turisti. Potencijali koje imamo, obvezuju nas, poručuje Bolić, dodajući da treba na “sva zvona” razglasiti Posedarsku rivijeru kao rajsko mjesto na Mediteranu.
Turistički informativni centar, odnosno TIC, protekle godine je smješten u obnovljenoj zgradi u staroj jezgri na Kontradi. U modernom info centru turističkog ureda omogućen je kontakt informatora s posjetiteljima koji pritom mogu koristiti i uslugu besplatnog interneta.
– Ako ćemo svi disati turistički i pritom uvidjeti kako nam je turizam u ovoj recesiji spasonosan, Posedarska rivijera jednostavno može postati ‘in’, odnosno top-turistička destinacija na zadarskom području, smatra Bolić.