Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Nova pobjeda i stari problemi

23.04.2012. 22:00
Nova pobjeda i stari problemi


Više truda od očekivanog vaterpolisti Zadra morali su uložiti za slavlje nad posljednjeplasiranom Salonom. Momčad Gorana Jovančevića pred svojom je publikom u 11. kolu Prve B lige uspjela upisati minimalnu 8:7 pobjedu, do koje je došla na krilima solidnog defanzivnog izdanja, no sve ostalo Zadrani će željeti što prije zaboraviti.
– Već duže vrijeme muku mučimo s lošom realizacijom, a taj je problem posebno očit bio u ovoj utakmici. Izostanak Piska i Ančića nije opravdanje za nesnalaženje u završnicama akcija koje nas je na kraju moglo koštati neželjenog ishoda. Trebali smo razliku u kvaliteti kapitalizirati na bolji način, tako da sam na kraju zadovoljan pobjedom i primljenim pogocima, ali nipošto sveukupnim dojmom – kazao je strateg domaćih.
Prvo vodstvo vaterpolisti s Višnjika imali su tek potkraj treće četvrtine, kada je za 6:5 pospremio Hrvoje Bobanović. Do tada su igrači u bijelim kapicama stizali pogodak ili dva minusa, pokušavajući nedostatke na suprotnoj strani bazena kompenzirati agilnošću u obrani. Pitanje pobjednika i dalje je bilo daleko od riješenog, no uoči završnice Zadrani su se uspjeli konsolidirati te golovima Jadrešića i Vice Torića stići do 8:6. U posljednje četiri minute Salona je uspjela ublažiti poraz, a Zadar izbjeći neugodno iznenađenje.


ZADAR 1952 – SALONA 8:7


(1:2, 3:2, 3:2, 1:1)
ZADAR – Plivalište Višnjik. Gledatelja: 80. Suci: Mile Rebić (Split) i Igor Rozić (Zadar).
ZADAR 1952: Curać, Lakoš, N. Torić, Jurlina 1, Šunjo, Raić, Jadrešić 1, Stipić 3, V. Torić 1, I. Šarić 1, M. Šarić, Bobanović 1. Trener: Goran Jovančević.
SALONA: Anić, Kartelo, Vuko, Delić 2, Rajčić, Dužević 2, Kliškinjić, Radilović 1, Hodžić 1, Juginović 1. Trener: Hrvoje Kundid.