Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Borislav je Iki prijetio da će nestati s lica zemlje

23.04.2016. 22:00
Borislav je Iki prijetio da će nestati s lica zemlje


Sve je kulminiralo zadnjih nekoliko mjeseci zbog toga što mi u našem dvorištu gradimo mali bazen. Čak osam puta su nas zbog toga prijavljivali policiji, a Iki, koja je tu češće od mene, Borislav je zbog toga prijetio da će je ubiti i da će nestati s lica zemlje, kaže Ivica Damjanović
Nakon što je policija u srijedu navečer urgirala u zaseoku Nekići u Podgradini zbog eskalacije zavade obitelji Nekić i Perica,  supružnici Senka i Božidar Nekić te austrijski državljanin Ivica Damjanović javili su se želeći ispričati svoju stranu priče.
Oni tvrde kako nije točna izjava Borislava Perice (65) da su mu tog dana dvije susjede došle na ulazna vrata njegove obiteljske kuće i da su je  udarale sjekirama, kao i da nisu te mještanke izazvale sukob, već je bilo  suprotno.
Senka Nekić je kazala kako je istina da je tog dana u tim događajima  sudjelovala zajedno sa svojom sestrom Ikom Ullur, koja je nastanjena u  Beču.
 – Nas dvije smo tog poslijepodneva  bile u vinogradu, a kada smo se  približavale Ikinoj kući, vidjela sam kako supruga Borislava Perice, Marija Perica, trči ulicom koja dijeli Ikinu i njihovu kuću.   Nas dvije smo po  povratku iz vinograda  motike odložile u Ikinom dvorištu. Tada smo primijetile kako su posječene tri masline i jedan oleandar, koji su rasli u njezinu dvorištu. Pretpostavljala sam da ih je posjekla Marija, čija obitelj je  zadnjih nekoliko godina u zavadi s Pericama, zbog čega sam počela vikati i psovati tu obitelj – istaknula je Senka Nekić, dodajući kako je ubrzo  nakon toga iz kuće Perica istrčala Marija te počela uzvraćati vikanjem i  psovkama, pri čemu se nitko od njih nije približavao suprotnoj strani.
Perica je Iku htio dokrajčiti
– Odjednom je iz njihove kuće istrčao i Borislav Perica držeći u ruci  štap. Premda on zna ‘glumiti’ da mu je narušeno zdravlje te se oslanjati  na štake, tog dana je pretrčao njihovo dvorište i cestu te došao do nas.  Udario je potom Iku štapom po glavi, nakon čega je ona pala na pod. Bio  bi je dokrajčio, no ona se otkotrljala do mene, a ja sam tada uzela kamenje s poda i počela ga bacati prema njemu kako bih ga zaustavila. Dovikala sam im da se odmaknu, što je Borislav i učinio, dok je Marija  počela bacati kamenje u nas – rekla je ta Podgradinjanka, koja je potom  pozvala rođake i susjede da joj pomognu oko ozlijeđene sestre.
– Budući da je moj suprug Božo tada još bio u Posedarju, pomogao mi  je njegov rođak Bore Nekić. On je Borislava Pericu zapitao kako ga nije  sram tući jednu ženu, a ovaj mu je odgovorio kako “će i on doći na red”.  Kada je Božo došao kući, pozvao je policiju i Hitnu pomoć. Policajci su  uzeli izjavu od mene o ovom događaju, nakon čega su otišli do Perica.  Kada su s njima završili, poveli su ih sa sobom u policijskom vozilu prema Zadru – prisjetila se Senka Nekić, koja je kazala kako su ih nekoliko  sati kasnije nazvali iz policije tražeći da ona, njezin suprug i rođaci Bore i  Marko Nekić dođu dati izjavu u postaju u Zadar.
 – Tamo smo ispričali što se dogodilo, no rečeno nam  je kako je Perica  prijavio da smo ih nas četvero napali, tako da su nas zadržali u pritvoru.  Tek sutradan poslijepodne su nas doveli u Podgradinu i to samo kako bi  oduzeli lovačko oružje, koje njih trojica posjeduju, budući da su lovci.  Potom su nas vratili do postaje kako bismo preuzeli naše automobile –  naglasila je Senka, čiji je suprug potvrdio da ih je policija obavijestila da  će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi, kao i da će ih vjerojatno  saslušavati u DORH-u i to na okolnosti teških tjelesnih ozljeda koje je zadobila Ika Uller.
Imala predinfarktno stanje
Njezin suprug Ivica Damjanović je, pak, rekao kako je Iki te noći u  Općoj bolnici sašivena rana s ‘osam punata’, nakon čega ju je najprije  policija odvela u postaju da dade izjavu, da bi potom bila puštena kući.
– Već ujutro joj je pozlilo, a liječnik specijalist u bolnici je utvrdio kako  joj se od šoka ‘srce povećalo’, odnosno kako ima predinfarktno stanje.  Zadržali su je na liječenju. Moram reći kako sam ogorčen postupkom  policije. Iku, koja je bila napadnuta i teško ozlijeđena, iz bolnice su odveli da daje izjavu i to bez nazočnosti odvjetnika. Zbog toga ću izvijestiti  austrijsko veleposlanstvo, budući da smo oboje njihovi državljani – najavio je Damjanović, koji je otkrio kako su s obitelji Perica u sporu zadnjih  nekoliko godina.
– Sve je kulminiralo zadnjih nekoliko mjeseci zbog toga što mi u  našem dvorištu gradimo mali bazen. Čak osam puta su nas zbog toga  prijavljivali policiji, a Iki, koja je tu češće od mene, Borislav je zbog toga  prijetio da će je ubiti i da će nestati s lica zemlje. Prijetio je i bageristima  koji su nam radili, pa je jedan od njih odbio nastaviti s poslom. Borislav  je tužio čak 12 susjeda zbog nekakvih komadića zemlje htijući ih izbaciti  iz kuća – istaknuo je taj Bečanin, dodajući kako je Perica tužio i Elektru  Zadar da je postavila svoj stup na njegovoj zemlji, iako se on nalazi na  cesti.