Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pijan ukrao auto, skrivio nesreću, a onda i napao policajca

Autor: Minja Gugić

23.05.2010. 22:00
Pijan ukrao auto, skrivio nesreću, a onda i napao policajca

Foto: Filip BRALA



Riječ je o mladiću od 18 godina koji je imao 1,37 promila alkohola u krvi. Policajca koji je došao intervenirati zbog narušavanja javnog reda i mira, napao je i 36-godišnjak u Maraska parku
Ukrao auto, vozio pijan, skrivio prometnu nesreću, a onda i napao policajca – sve to djelo je 18-godišnjeg Zadranina koji će zbog toga i kazneno odgovarati.
Cijela “priča” dogodila se u subotu usred bijela dana između 13.30 i 18 sati, na Putu Murata u Zadru, ispred stambene zgrade.
Mladić je bio pijan, a kasnijom provjerom alko testom izmjereno mu je čak 1,37 promila alkohola u krvi. Najprije je ukrao automobil marke “suzuki swift”, zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 42-godišnjaka koji se nezaključan, s ključem u kontakt bravi, nalazio na parkiralištu.
Nakon krađe vozila, oko 18.15 sati u istoj je ulici skrivio prometnu nesreću udarivši u parkirano vozilo fiat punto, također, zadarskih registracija u vlasništvu 44-godišnjakinje te potom u rubnik nogostupa.
Kad su došli policajci kako bi obavili svoj posao, na mjestu prometne nesreće, pijani je mladić još nogom pokušao udariti 43-godišnjeg policijskog službenika.
Policajci su mu zbog toga stavili lisice na ruke, pa je priveden u policijsku postaju te je nad obavljeno i kriminalističko istraživanje.
Još jedan napad na policajaca dogodio se dan ranije u petak, oko u 23,50 Ulici Miroslava Krleže u Maraska parku u Zadru.
Naime, kad je došao 46-godišnji policijski službenik Prve policijske postaje zbog intervencije o narušavanju javnog reda i mira, napao ga je 36-godišnjak koji ga je udario šakom u glavu.
I ovaj je nasilnik savladan, stavljene su mu lisice na ruke te je priveden u policijsku postaju. Policajac je lakše ozlijeđen, a 36-godišnjak je zaradio kaznenu prijavu zbog napada na policajca.
Osim, ovih incidenata u zapisniku PU zadarske ni proteklog vikenda nisu izostale krađe i provale.
Pa je tako u subotu u Ulici A.G. Matoša bb, u auto kampu na Boriku, nepoznati počinitelj provalio u mobilnu kućicu koju koristi 26-godišnji strani državljanin te mu je iz unutrašnjosti odnio telefon, aparat za brijanje i razne odjevne predmete. Vlasniku je pričinjena šteta u iznosu od oko tisuću i pol kuna.
Noć ranije, u Ulici Franka Lisice na kućnom broju 57, provaljeno je u skladište prodavaonice Auto dijelovi Zadar d.o.o. u vlasništvu 46-godišnjaka te je iz registar kase i ladice ukradeno oko četiri tisuće kuna i ključ od golfa IV.
Tijekom iste noći na Jadranskoj cesti u Zadru, razbojnik je provalio u salon namještaja Namještaj Mima d.o.o. i odnio je oko 400 kuna pologa.
A, tijekom noći s petka na subotu u Bilogorskoj ulici u Biogradu s parkirališta ispred stambene zgrade, ukraden je moped marke gilera runner, 45-godišnjeg Biograđanina.
Šteta je oko 12 tisuća kuna.
Zadarski su policajci zbog ovih krađa i provala podnijeli kaznene prijave koje su za sada naslovljene na nepoznate počinitelje.