Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Danas konačna odluka o Benkovcu?

23.05.2017. 22:00
Danas konačna odluka o Benkovcu?


Tko je osvojio vlast u gradu Benkovcu i hoće li biti novih izbora, jučer nije bilo poznato.
U ponedjeljak je Županijsko izborno povjerenstvo zaprimilo prigovor od strane SDP-a kako su na jednom biračkom mjestu glasovale osobe koje nisu pristupile biralištu, a imaju prijavljene adrese stanovanja na području Grada Benkovca.
– Mi smo prigovor proslijedili Državnom izbornom povjerenstvu i oni će, vjerojatno tijekom današnjeg dana, odlučiti hoće li ga uvažiti ili ne. Zaprimljeni prigovor odnosio se na glasovanje za sve četiri liste, za župana, Županijsku skupštinu, gradonačelnika i Gradsko vijeće. Ukoliko DIP prigovor uvaži tada se izbori na tom biračkom mjestu ponavljaju, pojasnila je Jadranka Nižić Peroš, iz ŽIP-a.
U vodstvu je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Tomislav Bulić koji je s 49,15 posto u prednosti u odnosu na protukandidata s nezavisne liste Franu Tokića koji je osvojio 46,87 posto glasova. Kako se na nedjeljnim izborima u Benkovcu među dvojicom kandidata vodila prava borba za doslovce svaki glas, bit će zanimljivo vidjeti hoće li, ako dođe do novih izbora, oni utjecati i na izborni rezultat i možda pobjedu donijeti drugom kandidatu.
Kada je riječ o listi za Gradsko vijeće Benkovca, tu je situacija jasna, HDZ je dobio većinu vijećnika.