Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tko igra najbolji picigin u županiji?

23.06.2011. 22:00
Tko igra najbolji  picigin u županiji?


U organizaciji Grada Nina, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije u Ninu će se u okviru ljetnih sportsko-kulturnih događanja u subotu održati treća po redu tradicionalna manifestacija pod nazivom “Nin-picigin open 2011”. Natjecanje u piciginu upriličit će se na ninskoj gradskoj plaži Ždrijac s početkom u 16 sati. Kako nam je u ime organizatora rekao Marin Pijaca, stručni suradnik za sport i animaciju u Gradu Ninu, prijave s imenom ekipe i imenima članova te kontakt telefone potrebno je poslati na e-mail adresu [email protected] ili na facebooku na PicigiNin FAN page, nakon čega će se ekipe kontaktirati i upoznati s pravilima ninskog picigina. Za sve ostale informacije zainteresirani mogu nazvati mob. broj 0916617071.
Ekipa ima maksimalno sedam i minimalno pet članova ili članica. Svaka ekipa ima deset minuta za igru, u kojoj pet članova (dvije zamjene) prezentiraju umijeće igranja picigina. Dobna granica je +16 godina. Sustav natjecanja ovisi o broju prijavljenih ekipa.
– Pozivamo sve udruge, sportska društva, klubove, kvartovske ekipe i sva mjesta naše županije da se prijave i pokažu tko igra najbolji picigin u županiji, poziva Pijaca.
Inače, proteklog vikenda ekipa “PicigiNin teama” gostovala je u Splitu na revijalnom natjecanju u piciginu pod nazivom “Kup Jadrana” koji se drugu godinu zaredom organizira u sklopu “Prvenstva svita u piciginu”.