Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bare: Trebalo nam je deset godina da se potpuno složimo

Autor: Irena Jurjević

23.07.2008. 22:00
Bare: Trebalo nam je deset godina da se potpuno složimo

Foto: Vedran SITNICA



Opsežne pripreme za prvi koncert Majki u Zadru nakon dugo vremena trajale su danas u Arsenalu cijelo popodne. Bare, dakako, nije htio ništa prepustiti slučaju, tako da da se na popodnevnoj probi posvećivala pozornost i najmanjem detalju. Sve to utjecalo je i na polusatno kašnjenje kada je u pitanju davanje potpisa fanovima pri kupnji novog CD-a, no to ipak nikog nije previše smetalo.
– Ostao sam iznenađen, jer ljudi i dalje znaju za nas. Mislio sam da samo u većim sredinama znaju da smo svirali. No, dobro je. Zadovoljan sam s cijelim albumom, ali i s publikom na koncertima, sve zapravo ide odlično, prokomentirao je Goran Bare nedavni početak povratničke turneje Majki nakon dugog niza godina. Naime, oni su u Zadar pristigli kako bi promovirali svoj live album „Unplugged” snimljen prošle godine u Tvornici. Specifičnost ovog albuma je inače u tome da je cijeli snimljen u jednom komadu,  što je rijetkost. Razlog zbog čega su se odlučili na jedan takav potez jest slijedeći:
– Da bismo napravili jedan ovako autentičan album trebali bismo napraviti dvadest i jedan koncert, a to je Hrvatskoj u kratkom vremenu nemoguće. Odnosno, na to bi se onda trebalo čekati još godinu dana. Mi smo bend koji ako kaže za koncert da je to ‘to’, onda je to ‘to’. Ako su organizacija i razglas dobri, to će onda i biti ‘OK’. Naravno, ako radiš s amaterima, onda to ide amaterski, pojasnio je.
Sada slijedi promocija albuma putem turneje, a nakon toga Majke odlaze u studio na snimanje albuma. To su ujedno i planovi za ovu godinu, a kasnije će se vidjeti, nadodao je frontmen Majki:
– Članovi benda su sad napokon odrasli. Jer, dosta su velike razlike u godinama između mene i njih i bilo je potrebno sačekati jedno vrijeme, točnije deset godina, kako bi se konačno složili u potpunosti. Sada, primjerice, nema više onih ispada poput ‘Neću to, ne da mi se’, tako da mislim da će sljedeći album biti dobar, zaključio je Bare.