Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Moramo vjerovati u pozitivan rezultat

Autor: Drago Bajković

23.07.2008. 22:00
Moramo vjerovati u pozitivan rezultat

Foto: Vedran SITNICA



Ako se zgusnemo u obrani i zatvorimo prilaze svojim vratima, bit ćemo vrlo opasni iz kontri i polukontri i tada nas se Subašić itekako treba pribojavati, kazao je Milin
Dan po dan približava se početak novog prvenstva u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Zadrani su, kao što je poznato, u prvom kolu trebali igrati s Hajdukom na Stanovima, ali zbog nedobivanja licencije i rekonstrukcije stadiona na Stanovima u dogovoru sa Splićanima zamijenili su domaćinstva. Koliko možemo očekivati od Zadra teško je pretpostaviti, u svakom slučaju, više će se na tu temu moći kazati nakon nekoliko prvih kola. U prijateljskim utakmicama prvoligaš sa Stanova je, barem što se tiče priprema u Sloveniji bio solidan, ali po povratku u Hrvatsku odigrali su dvije loše partije protiv niželigaša Raštana i Jadrana. Trener Dalibor Zebić nema lagan posao, standardna jedanaestorica se nije puno mijenjala u odnosu na prošlu sezonu, ali na klupi mu većinom sjede mladci. Jedan od najiskusnijih u momčadi je Ferdo Milin.
– Teško je nešto posebno reći na temu što se od nas može očekivati u prvenstvu koje slijedi. Vjerujem i nadam se da ćemo biti barem toliko dobri kao lani – kazivao je jučer ujutro Milin.
I on s nestrpljenjem očekuje prvo kolo i dvoboj s Hajdukom u kojem je svojevremeno igrao.
– Svi mi igrači jedva čekamo da prvenstvo počne. Pripreme su bile duge i naporne. Smatram da smo dobro radili i da će se to vidjeti na utakmicama. U nedjelju će gostovanje na Poljudu reći puno više o tome koliko vrijedimo.
Splitske “bile” nije gledao u novoj sezoni.
– Nisam ih gledao protiv Maltežana, ali rezultat govori da su odigrali dobro. S obzirom na imena odlično su trgovali, ali sada sve to treba posložiti u momčad. U svakom slučaju mi moramo razmišljati o sebi i našoj igri, a ne se previše zamarati Hajdukom.
Na drugoj strani bit će zadarski trojac, Danijel Subašić te Marijan i Jurica Buljat.
– U svakom slučaju, bit će interesantno. Jurica i Marijan Buljat su već igrali protiv nas, što s Hajdukom, što s Dinamom. Subašić će prvi put igrati kontra svojih dojučerašnjih suigrača i sigurno mu neće biti svejedno.
Milin je naglasio da na Poljudu Zadar mora odigrati ratničku utakmicu.
– Tko ne vjeruje da na Poljudu možemo ostvariti pozitivni rezultat ne treba ni putovati u Split. Da bi se tako nešto ostvarilo, svatko tko istrči na travnjak mora dati sve od sebe i tek tada možemo očekivati uspjeh. U svakom slučaju, bio bih prezadovoljan kada bismo se iz Splita vratili neporaženi.
Recept za uspjeh Zadra ne treba mijenjati.
– U Zadru sve dobro polazi od čvrste obrane. Kada smo igrali dobro u obrani obično bi to rezultiralo pobjedom ili u najmanju ruku remijem. Slično će biti i u Splitu. Ako se zgusnemo u obrani i zatvorimo prilaze svojim vratima, bit ćemo vrlo opasni iz kontri i polukontri i tada nas se Subašić itekako treba pribojavati.