Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Može i mora puno bolje

23.07.2012. 22:00
Može i mora puno bolje


Posljednja dva gostovanja na Kvarneru za Zadrane su bila sretna, možda ih još jednom posluži sreća. Dugo održavanje “nule” moglo bi dodatno povećati nervozu Riječana, a dionice Zadra tada bi mogle naglo porasti
Nisu pobijedili,  ali nisu ni poraženi. Zadar je  u novu sezonu krenuo remijem s Osijekom pred dobro popunjenim tribinama  na Stanovima. Teško se oteti  dojmu da je Zadar u ovoj  utakmici izgubio dva boda  koja će biti teško nadoknaditi. Ne toliko po igri i prigodama koje bi se mogle izbrojiti na prste jedne ruke,  nego po dojmu koji su gosti  iz Gradskog vrta ostavili  prošle nedjelje na Stanovima. Osječani su djelovali iscrpljeno što i ne čudi s obzirom da su u četvrtak igrali  europsku utakmicu u kojoj  se baš nisu proslavili.
Iznenađenja
I trener Dalibor Zebić kazao je nakon utakmice da nema previše razloga za zadovoljstvo, a s njime se nije  teško složiti. Zadar je bio  previše spor, nedovoljno  agresivan, i vidjelo se od samog početka utakmice da će  teško slomiti mladu  momčadi iz Osijeka. Iako  smatramo da ova momčad  može bolje od ovoga što je  pokazala u premijernom nastupu, ipak postoje određeni  limiti i teško će bez pojačanja  Zadar zadržati mjesto u Prvoj ligi. 
Prvo kolo je obilovalo iznenađenjima. Jedno od najvećih je svakako ono u Maksimiru gdje prvak Dinamo nije uspio pobijediti zaprešićki  Inter. Završilo je 1:1, što je  treneru Čačiću donijelo pregršt novih briga. I mač nad  glavom što se tiče trenerskog  posla. Hajduk je na otvaranju novog prvenstva nakon  povuci-potegni sa suspenzijom ipak gostovao u Puli. I,  nije se proslavio, odigrali su  “bili” 0:0 s Istrom 1961, a  domaćin je bio puno bliži  pobjedi. Srećom po Splićane,  na vratima su imali raspoloženog Blaževića. Najuvjerljiviji je u 1. kolu bio Slaven  Belupo koji se prošetao Vinkovcima uvalivši im u mrežu  tri komada. Farmaceuti su time istaknuli kandidaturu u  sam vrh ljestvice, uz bok Dinamu i Hajduku. Derbi 1.  kola igrao se u Parku mladeži  gdje je gostovala nova, pojačana Rijeka. Crveni ipak nisu dopustili iznenađenje, domaćinski su se postavili i s  dva zgoditka na svoj konto  pospremili tri boda. Pomalo  iznenađujuće djeluje i uvjerljivi poraz Zagreba u Kranjčevićevoj, bolji i uspješniji  bili su igrači Lokomotive.  Kao i uvijek na startu prvenstva događaju se najveća i  najbrojnija iznenađenja, a  skloni smo vjerovanju da će  ih biti i u 2. kolu.
Sretna Kantrida
Možda se dogodi na Kantridi gdje će Zadar u petak  istrčati protiv Rijeke. Posljednja dva gostovanja na Kvarneru za Zadrane su bila sretna, možda ih još jednom posluži sreća. U svakom slučaju  sreću će trebati i isprovocirati, a treba naglasiti da je  domaćin u ovoj utakmici  izraziti favorit. Zadrov “plus”  u ovoj utakmici je sigurno  nervoza Riječana koji su startali porazom i svakako će  htjeti svog gazdu Volpija razveseliti pobjedom. Međutim,  ne ide to uvijek tako kako se  zacrta. Dugo održavanje “nule” moglo bi dodatno povećati  nervozu Riječana, a dionice  Zadra tada bi mogle naglo  porasti. Živi bili pa vidjeli.
U sljedećem kolu Inter će u  Zaprešiću dočekati Lokomotivu. Obje momčadi dobro su ušle u prvenstvo pa se  može očekivati interesantan  dvoboj. U subotu će Dinamo  na Maksimiru dočekati Cibaliju kojoj ne cvjetaju ruže.  Teško je za očekivati da će se  vaditi na “modrima”, ali ništa  nije nemoguće. Hajduk će u  nedjelju na Poljudu pred  praznim tribinama dočekati  susjede iz Parka mladeži. U  gradskom derbiju i ovoga puta sigurno neće nedostajati  neizvjesnosti. Dobra utakmica očekuje se i u Koprivnici gdje Slaven Belupo  ugošćuje jaku Istru 1961.  Domaćini su favoriti, ali…  Ostaje još dvoboj Osijeka i  Zagreba u Gradskom vrtu,  momčadi koje se ne mogu  podičiti nastupima u 1. kolu.