Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dvije godine uvjetno za vožnju u rikverc i obaranje susjeda

Autor: Minja Gugić

23.07.2013. 22:00
Dvije godine uvjetno za vožnju u rikverc i obaranje susjeda

Foto: Zvonko KUCELIN



Nesreća se dogodila prije šest godina i to ispred kućnog praga optuženog. Danijel Ropuš išao je u “rikverc” kako bi ušao u dvorište te je zadnjim dijelom udario Bruna Semenčića koji je pao na tlo i udario glavom. Umro je nakon 15-ak dana u bolnici. Kao uzrok smrti navodila se upala pluća


Danijel Ropuš iz Novalje na otoku Pagu koji je bio optužen zbog prometne nesreće i ozlijeđivanja svog  sumještanina Bruna Semenčića, 23. lipnja 2007. godine kada je on imao 50-ak godina, proglašen je krivim i na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine.
Po optužnom prijedlogu, podsjećamo – nesreća se dogodila tog kobnog lipanjskog dana oko 10.30 sati na Krešimirovoj obali u Novalji. Danijel Ropuš svojim je autom išao u “rikverc” kako bi ušao u dvorište svoje obiteljske kuće te je zadnjim dijelom auta udario u Bruna Semenčića koji se u tom trenutku našao na ulazu u dvorište. Srušio ga je na tlo pri čemu je Semenčić udario glavom te je završio u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je nakon 15-ak dana umro. Kako se moglo čuti na jednoj od rasprava u njegovom se “papirima” kao uzrok smrti navodila – upala pluća.
Upravo zbog toga u ulozi svjedokinje bila je saslušana i njegova obiteljska liječnica koja je stradalog Semenčića opisala kao dementnu osobu s psiho-motoričkim poremećajem koja se otežano kretala uz pomoć štaka, a jedan od liječnika u zadarskoj Općoj bolnici koji je toga dana bio dežuran, na raspravi je naglasio, kako se lika i izgleda pacijenta ne može sjetiti, ali je potvrdio da je uzrok smrti bila obostrana upala pluća.
Optuženi Danijel Ropuš je još na samom početku suđenja rekao da se ne osjeća krivim, ali da mu je jako teško jer je Bruna Semenčića poznavao te ga je nakon nesreće i posjetio u bolnici.