Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Fantela: Vrhunskog rezultata nema bez vrhunske potpore

Autor: Irena Jurjević

23.07.2013. 22:00
Fantela:  Vrhunskog  rezultata nema  bez vrhunske  potpore

Foto: Vedran SITNICA



Ponosimo se s vama i drago nam je da ste nas prezentirali na najbolji mogući način. Onaj koji se barem amaterski bavio sportom zna koliko znoja, truda i muke je potrebno da se naprave vrhunski rezultati. Hvala vam na svemu, poručio je zadarskim najboljim jedriličarima i boksačima gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta na primanju za zadarske najuspješnije sportaše, osvajače medalja na nedavno završenim 17. Mediteranskim igrama u turskom Mersinu. Kalmeta je u Gradskoj vijećnici primio jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića koji su se u Zadar vratili sa zlatnom medaljom, jedriličarke Eniu Ninčević i Romanu Župan koje su osvojile srebrnu medalju, te hrvatskog teškaša boksača Bepa Filipija koji je također osvojio srebrnu medalju.
– Na jedrenju su se svirale četiri himne. Od toga tri su bile hrvatske, jer djevojke su bile srebrne kazao je izbornik Hrvatskoj jedriličarskog saveza Edo Fantela, zahvalivši se pritom na potpori Grada Zadra koja im je uz, Hrvatski olimpijski odbor, i najznačajnija.
-Prate nas i građani Zadra, to vidimo i znamo da je svaki naš rezultat i njihov uspjeh, i bez njih ni sve ovo ne bi išlo, kazao je Fantela ističući kako ovakvi vrhunski rezultati u jedrenju ne bi bili mogući bez dugotrajne potpore grada:
-Sjećam se da smo ovdje isto sjedili ’98 kada je Šime (Fantela) bio srebrni. Tadašnji i sadašnji gradonačelnik nas je primio i rekao da će nas pratiti i evo, Grad Zadar nas prati 15 godina. Uzalud bi bio sav trud bez ovakve pomoći, jer vrhunski rezultat ne može se postići bez vrhunske potpore, zaključio je Fantela čije zasluge istaknuo je na primanju i gradonačelnik svrstavajući ga u rang s Kostelićem i Vlašićem:
– Često se s pravom spominje i Kostelića i Vlašića, no ja mislim da si ti jedan od otaca koji spada u kategoriju takvih ljudi koji s jednim entuzijazmom i radom spojio ovako vrhunske sportaše, zaključio je Kalmeta.