Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prvi hrvatski koncert legendi elektronske scene prošao s odličnim

23.08.2010. 22:00
Prvi hrvatski koncert legendi elektronske scene prošao s odličnim


Popularni Britanci su do Novalje sa splitskog aerodroma stigli u šest mercedesovih kombija, a u backstageu su ih čekali biološki uzgojen zeleni čaj, vitamini, namazi bez masti, svijeće, slike i dječje igračke
Pred nekoliko tisuća obožavatelja britanske legende elektronske scene The Chemical Brothers održali su u nedjelju navečer svoj prvi hrvatski koncert. Na novaljskom Moon & Rocks festivalu “Chemicalsi” su pred publikom “odradili” jednoipolsatni set, što je za “mainstream” poklonike dovoljno, no za iskusne “elektroničare” možda ipak malo prekratko, pogotovo kada se u obzir uzme karta od tristotinjak kuna.
Na pozornicu omeđenu s dva poveća video ekrana Tom Rowlands i Ed Simons stupili su točno u ponoć, s pola sata zakašnjenja, a njihovom setu prethodila je glazbena stanka, iako je publiku prije toga na dolazak “Chemicalsa” dobro pripremio Ilario Alicante.
“Chemicalsi” su svoj set otpočeli s legendarnom “Galvanize”, a uslijedile su potom i mnogobrojne druge uspješnice poput “Under influence”, “Hey boy, hey girl”, “Believe” i druge. Sve to bilo je potkrijepljeno atraktivnim vizualnim efektima te odličnim razglasom zahvaljujući kojem se koncert mogao odslušati kvalitetno na svakom dijelu stadiona. Također, pohvale idu i logističkoj potpori budući da su organizatori osigurali dovoljan broj WC-a i štandova s pićima i hranom izvan i unutar stadiona, čime su spriječene velike gužve. S druge strane, organizacijske vještine u omogućavanju medijskih djelatnika da obave svoj posao u potpunosti su zakazale. Zbog manjka komunikacije između Neki Danielsa i menadžmenta The Chemical Brothersa fotoreporteri nisu bili u mogućnosti uopće snimiti događaj iz nešto veće blizine, a bilo je problema i s iznošenjem opreme sa stadiona.
Chemical Brothers u Hrvatsku su došli u subotu poslijepodne. Odsjeli su u hotelu Boškinac u Staroj Novalji, a nakon večere u hotelu, zaputili su se prema Zrću gdje su u VIP separeu kluba Papaya tulumarili do ranih jutarnjih sati.
Što se tiče zahtjeva koji su trebali biti udovoljeni tijekom njihovog nastupa na novaljskom stadionu, Tom Rowlands i Ed Simons su od organizatora zahtijevali klimatiziran “backstage”, biološki uzgojen zeleni čaj, vitamine, dijetnu coca-colu, mlijeko, namaze bez masti, svježe voće, tonik, red bull te crno i bijelo domaće vino. Prostor je bio osvijetljen svijećama te ukrašen cvijećem i slikama, a na listi njihovih želja bile su i igračke pa im je organizator Marko Lasic – Nered kupio spidermane, nevjerojatnog Hulka, autiće i Playstation. Sa splitskog aerodroma do Novalje vozili su ih crni mercedesovi kombiji, sveukupno njih šest, budući da je s britanskom dvojcem pristigla pratnja od tridesetak ljudi.