Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marin Jakovčev ponovno na postolju

23.08.2011. 22:00
Marin Jakovčev ponovno na postolju


Proteklog vikenda je  u Ivanić-Gradu vožena tradicionalna međunarodna cestovna biciklistička utrka “41. Memorijal  Stjepan Grgac”, na kojoj je nastupilo čak 230 vozača iz pet zemalja. Borba za prva tri mjesta u  svim se utrkama vodila između  hrvatskih i slovenskih biciklista,  a najprestižnija pobjeda, ona u  seniorskoj kategoriji,  u završnom  je sprintu pripala hrvatskom reprezentativcu Radoslavu Rogini,  članu Loborike koji je stazu dugu  139 km prešao za 3:19:23, vozeći  prosječnom brzinom 41,83 km/h.  Kod Juniora pobjedu je odnio  Slovenac Uroš Repše iz ekipe  Adria-Mobil, dok je kadetski trofej podigao još jedan Slovenac –  Blaž Šuštar iz Radenske.
U kategoriji kadeta nastupili su  i zadarski vozači Toni Celent i  David Šare te zauzeli 29. i 43.  mjesto od ukupno 54 vozača na  startu. Kadetska utrka je bila bodovna za Kup Hrvatske te je Toni  Celent plasmanom na deveto  mjesto u poretku hrvatskih vozača došao do novih bodova za  Kup, natjecanje u kojem utrku  prije kraja zauzima osmu poziciju i ujedno je najbolje plasirani hrvatski vozač 1996. godišta.
Utrka s najviše sudionika bila  je ona u kategoriji vozača do 13,  14 i 15 godina. Na startu u Ivaniću konkurirala su ukupno 74  početnika. Od državnog prvaka  Marina Jakovčeva iz Biciklističkog kluba Zadar očekivao se  visok plasman, što je on i potvrdio zauzevši treće mjesto u svojoj kategoriji, tj. četvrto ukupno.  Najmlađi biciklisti odgovorili su  izazovu 21 km duge staze, a  ukupnu je pobjedu u završnom  sprintu grupe od 40 vozača ostvario Slovenac Mitja Zupančić  iz Adria-Mobila, vozeći prosjek  od 35,49km/h.
– Jakovčev je i ovim plasmanom  dokazao svoj izuzetan talent za  rješavanje utrka u sprinterskim  završnicama, odnosno nadmoć u  svojoj kategoriji među hrvatskim  vršnjacima – stoji u klupskom  priopćenju.
U veteranskoj kategoriji za BK  Zadar su nastupili Marin Pejdo,  Neven Pavić i Romano Perinović  te zauzeli 23., 27. i 35. mjesto  između 46 vozača na startu. Stazu su svladali u vremenu pobjednika Tomislava Elkasovića iz  BK Dinamo, koji je završni sprint  riješio u svoju korist ispred legende hrvatskog biciklizma Vlade Fumića – u 56. godini života i  dalje uspješnog biciklista.
Sljedećeg vikenda biciklistička  se karavana seli u Šibenik i Skradin, gdje su na rasporedu posljednje ovosezonske utrke za  Kup Hrvatske.