Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Električni stup pod naponom sam pao i ležao na ulici dva sata!

Autor: Marija Knežević

23.08.2013. 22:00
Električni stup pod naponom sam pao i ležao na ulici dva sata!


Dvadesetak gostiju punilo je pet stolova na terasi ugostiteljskog objekta Bello tik uz crkvu sv. Marije kad se, samo nekoliko metara od njih, odjednom srušio rasvjetni stup. Čulo se “krc krc” pa onda “tres!”. Onih pet punih stolova ispraznilo se u roku od pet minuta.
Dogodilo se to u srijedu navečer, nešto malo iza 22 sata. Grad je, kao i inače ljeti u to vrijeme, bio pun ljudi. Stup koji je pao sa sobom je povukao još jedan stup, onaj na sjeverozapadnom uglu crkve sv. Marije koji se kritično nagnuo i ostao tako stajati. Stup koji se srušio je, pod naponom i s upaljenim svjetlima, ležao na ulici sve do ponoći! Tada su na “lice mjesta” izišli radnici Nin Elektrocommercea, tvrtke koja ima koncesiju za održavanje rasvjete, i uklonili stupove.
– Sreća pa nikomu nije pao na glavu, ili nečije dijete poklopio. Mogao je i na automobil pasti da se nagnuo na drugu stranu, kazao nam je jedan od prolaznika.
Stup je, kažu stanari obližnjih zgrada i korisnici parkinga koji se naplaćuje, već godinama dotrajao i istrunuo. Mnogi kaži i kako im je sada malo laknulo jer se stup srušio bez da je ikoga ozlijedio pa se nadaju da će uskoro biti postavljeni kvalitetni i solidni stupovi koji neće ugrožavati ničiju sigurnost. A nadamo se da će se više računa voditi o estetici jer ovi stari drveni stupovi godinama su narušavali vizuru Svete Marije, zapravo cijelog Foruma. Priroda se sama pobrinuna da povijesna jezgra Zadra bude još ljepša.
Došli smo jučer do voditelja tehničkog odjela firme Nin Elektrocommerce Ante Martinovića. On nam je rekao kako firma ima koncesiju, no sve radove vrše isključivo na poziv iz Grada koji se brine o stanju javne rasvjete.
– Pao je jedan stup, a nagnuo se drugi. Mi smo se nakon poziva uputili na teren i naši radnici su oba stupa uklonili oko ponoći. Više nema opasnosti za prolaznike. Sad čekamo poziv iz Grada o postavjanju novih stupova na ta mjesta, kazao nam je Martinović.