Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U bivšoj vojarni uredili “Menzu”

Autor: Irena Jurjević

23.08.2013. 22:00
U bivšoj vojarni uredili “Menzu”


Društvene potrebe će bez obzira na teške uvjete na ovaj ili onaj način biti zadovoljene. Naime, mladi Zadrani imaju potrebu za samoostvarenjem, kreativnim i fizičkim, i unatoč tome što ih gradski oci već godinama, pa čak i desetljećima ignoriraju, pronalaze način da se pokažu.
Jedan od oblika alternativne građanske inicijative, po uzoru na one u Berlinu (no koje za razliku od naših prostora imaju podršku i tamošnjih gradskih struktura), otkriva se u bivšoj vojarni na Voštarnici.
Zadarski skateboarderi koji već godinama muku muče s dobivanjem prostora za svoj skatepark prošle zime dolaskom hladnijih mjeseci te nemogućnosti izvođenja treninga na otvorenom odlučili su uzeti stvar u svoje ruke. „Skvotirali” su jedan od prostora napuštene bivše vojarne i krenuli u izgradnju „indoor” skateparka koji su nazvali „Menza”. Dečki i djevojke napravili su sve vlastitim rukama, očistili prostor, postavili rampe, bušili, vidali, slagali…
Skatepark je otvorenog tipa, slobodan za sve koji se u njemu žele baviti jednim od ekstremnih sportova, a dodajmo i to kako se više o aktivnostima ove skateboard skupine može naći na njihovoj Facebook stranici pod nazivom Menza. Što reći za sve to nego – svaka čast!