Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U požare s novim čizmama, kacigama, pumpama

Autor: Z L

23.08.2013. 22:00
U požare s novim čizmama, kacigama, pumpama


Dogovorili smo se da donacija ode u ruke najboljeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zadarskoj županiji, rekao je Šoša


Glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, zajedno s predsjednikom i zapovjednikom VZ Zadarske županije, Kažom Kolanovićem i Željkom Šošom, posjetili su vatrogasce DVD-a Pag, kako bi im donirali potrebnu opremu.
– Radi se o donaciji u sklopu jačanja i opremanja DVD-a i JVP-a na razini države. Vatrogascima DVD-a Pag donirali smo vatrogasne čizme, kacige, agregat, potopnu pumpu, te ostalu opremu potrebnu za njihov svakodnevni rad, a sigurni smo kako je donacija otišla u prave ruke, rekao je Tucaković.
Najbolji u županiji
– DVD Pag jedno je od boljih društava u Zadarskoj županiji, a ovakvim donacijama dodatno se osnažuje vatrogastvo na ovom otoku, znatno udaljenom od Zadra, istaknuo je Perinić.
I čelnici VZ Zadarske županije, Šoša i Kolanović, za rad DVD-a Pag imali su samo riječi hvale, što ne čudi s obzirom da se radi o jedinom DVD-u s profesionalnom jezgrom i stalno uposlena četiri vatrogasca.
– DVD Pag sve svoje zadaće obavlja korektno i profesionalno i mi smo njihov rad prepoznali. Zato smo i dogovorili da ova donacija ode u ruke ovog, u Zadarskoj županiji najboljeg dobrovoljnog vatrogasnog društva, rekao je Šoša.
Svakodnevni izazovi
Kolanović je istaknuo kako su i do sada u skladu s mogućnostima pomagali rad DVD-a Pag, kao i rad ostalih DVD-a u županiji, a tako će, naglasio je, nastaviti i dalje.
Na vrijednoj donaciji zahvalili su gradonačelnik Grada Paga, Željko Maržić te zapovjednik DVD-a Pag, Šime Vičević
– Donacija je svakako dobrodošla, jer se svakodnevno suočavamo s brojnim izazovima, a ovime je sigurnost naših žitelja podignuta na višu razinu, istaknuo je Vičević, pohvalivši suradnju s Gradom Pagom, Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije, te posebno s JVP Zadar, kojima je u ime zahvalnosti na svoj dosadašnjoj pomoći, dobrovoljac DVD-a Pag, Frane Ogulić izradio kamenu ploču s amblemom JVP Zadar, a koja će ubuduće krasiti ulaz u prostorije JVP Zadar.