Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kad nema donacija, ima akcija!

23.08.2016. 22:00
Kad nema donacija, ima akcija!


Iako posljednjih nekoliko mjeseci nije baš bilo puno donacija, u tijeku je nekoliko humanitarnih akcija čiji će prihod obogatiti police zadarske socijalne samoposluge, koje zapravo nikada, srećom, i nisu bile prazne, zahvaljujući Caritasu Nadbiskupije zadarske, Gradu i Županiji kao stalnim donatorima.
– Činjenica jest da je s početkom ljeta bilo manje većih donacija, ali mi redovito uspijevamo skrbiti o naših 400-tinjak stalnih korisnika. Ovih dana dobili smo donaciju koja je prikupljena od tradicionalnog ljetnog turnira u vaterpolu – Vakanze. Prikupljeno je sveukupno 6.380 kuna. Svaki postignuti gol “vrijedio” je 20 kuna, a bilo ih je 319, i za tu je vrijednost kupljeno artikala za našu samoposlugu, rekao je Igor Blaslov, koji je zajedno sa suprugom Tanjom najzaslužniji za pokretanje prve i za sada jedine zadarske socijalne samoposluge. Podsjetimo, samoposluga je otvorena u prosincu prije dvije godine u Samostanu svetoga Frane u Zadru, a radi svakoga četvrtka ujutro i poslijepodne.
Donacija je stigla i zahvaljujući jednoj od najljepših i najmasovnijih turističkih manifestacija – jubilarnom desetom Millenium Jumpu, koji je ove godine na zadarsku rivu privukao oko tri tisuće skakača. Zadarsko Društvo Propela kao organizator ove manifestacije, uplatilo je 8. kolovoza ove godine, točno 12.128,70 kuna na račun Caritasa Zadarske nadbiskupije.