Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vrijeme je da iznenadimo u Gradskom vrtu

23.09.2010. 22:00
Vrijeme je da iznenadimo u Gradskom vrtu


Uvijek je bilo teško igrati u Gradskom vrtu, ne sjećam se rado tih gostovanja s kojih smo redovito odlazili pokunjenih glava. Ipak, tradicije postoje da se ruše. Ako dragi Bog da, vjerujem da se iz Osijeka možemo vratiti neporaženi – kazao je Puljić


Pobjeda nad Istrom 1961 je arhivirana, a nogometaši Zadra već od nedjelje okrenuli su se pripremi za novi dvoboj, onaj u Osijeku. Svi su na Stanovima svjesni da treba početi donositi bodove i s gostovanja, za sada je ta rubrika prazna, četiri odlaska preko Masleničkog mosta, četiri debakla. Za uzlet na prvoligaškoj ljestvici domaće bodove treba “oplemeniti” onima zarađenima kao gost. Možda se tako nešto dogodio u Osijeku, gdje Zadar gostuje u sljedećem kolu. Motiva ne nedostaje, a samopouzdanje je vjerujemo na zavidnom nivou nakon pobjede nad žuto-zelenima iz Pule.
– Sigurno da nam svaka pobjeda puno znači, pa tako i ova koju smo ostvarili protiv Istre 1961 – kazivao je nakon jutarnjeg treninga Ante Puljić, beskompromisni stoper prvoligaša sa Stanova.
– Smatram da smo protiv Istre odradili dobru utakmicu. Zabili smo vrlo rano pogodak, i onda se malo povukli čekajući prigodu za polukontru i kontru. Istina je, također, da su u tom prvom dijelu gosti iz Pule imali nekoliko prigoda, ali na sreću i mi smo na vratima imali raspoloženog Ježinu koji je sve skidao.
U nastavku ponovno rani gol Zadra. Akciju iz koje je Zadar poentirao poveo je upravo Puljić prekinuvši akciju Puljana nakon čega je uposlio strijelca Bilavera.
– Taj zgoditak Bilavera dao nam je dodatna krila i pao je u pravom trenutku. Znali smo da će Istra teško postići dva zgoditka, i u drugom poluvremenu smo igrali upravo onako kako treba. Nije bilo teško utakmicu mirno privesti kraju.
Ipak, na ljestvici se teško možete pomaknuti bez gostujućih bodova.
– Istina je, svi priželjkujemo te prve gostujuće bodove. Da smo samo pobijedili Cibaliju na svom terenu bili bi osmi na ljestvici. Po tome se vidi koliko znači svaki bod. I ne samo to, gostujući uspjeh bi nam automatski povećao samopouzdanje i olakšao pritisak s kojim igramo svaku utakmicu na Stanovima. Nismo mi do sada igrali toliko loše vani, posebno mi se to čini kod Lokomotive, ali domaćin prvi povede i onda ga treba sustizati, a to nije lako. Činjenica je da smo kod kuće puno agresivniji, tu pozitivnu agresiju trebamo primijeniti i na gostovanjima.
Prvu priliku za to imate u Gradskom vrtu kod Osijeka koji je u prošlom kolu poražen u Zaprešiću.
– Uvijek je bilo teško igrati u Gradskom vrtu, ne sjećam se rado tih gostovanja s kojih smo redovito odlazili pokunjenih glava. Ipak, tradicije postoje da se ruše. Ako dragi Bog da, vjerujem da se iz Osijeka možemo vratiti neporaženi. Vrijeme je da iznenadimo u Gradskom vrtu – kazao je u kraćem razgovoru Puljić.