Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarska “legija stranaca” napada titulu

23.09.2010. 22:00
Zadarska “legija stranaca” napada titulu


S ovakvom postavom, strateg Donata Denis Karlović dobio je još jedan problem. Naime, niti jedan od ta tri igrača ne živi u Zadru. Dakle, teško je trenirati, tempirati formu, kontrolirati efekte treninga, na kraju krajeva i kontrolirati sve igrače


Nakon dugo vremena prva postava stolnotenisača Donata neće imati niti jednog zadarskog stolnotenisača. Formalno je u postavi Davor Karlović, no jasno je da će iskusni Zadranin minutažu prepustiti igračima koji su dovedeni da stabilno odrade regularni dio prvenstva. Dakle, prije nego što u Zadar stigne Kinez s japanskom putovnicom Yo Kan, najveći teret bi trebali nositi Jakov Kivić, Tomislav Zubčić i Tomislav Kolarek. S tim da je Kolarek i prošle sezone nastupao za Donat, dok ostala dva igrače će sutra prvi puta nastupiti za zadarski klub. S ovakvom postavom, strateg Donata Denis Karlović dobio je još jedan problem. Naime, niti jedan od ta tri igrača ne živi u Zadru. Dakle, teško je trenirati, tempirati formu, kontrolirati efekte treninga, na kraju krajeva i kontrolirati sve igrače. Dobra stvar je da stariji Karlović već dobiva gotove igrače i sigurno da će se cijela struka moći više posvetiti ostalim stvarima u radu kluba. E sada, stječe se dojam da ipak bi bilo bolje da je momčad na okupu tijekom cijele sezone, ali morat će se Zadrani snaći i na ovakav način.
No, s ta tri igrača, Kinezom i iskusnim Davorom Karlovićem na klupi, Donat je ove sezone izrazito jak i sigurno je da, ukoliko sve bude išlo po planu, će u konačnici ući u borbu za titulu. Sve osim finala bi se moglo okarakterizirati kao neuspjeh. Ali Donat nije glavni favorit za titulu. Ponovno će glavnu ulogu imati branitelj titulu Dr. Časl, dok će iz prikrajka čekati iskusna momčad Libertasa iz Dubrovnika i mladi Puljani. Svi ostali…jako loše.
Dr. Časl
Klub koji se prošle sezone pojavio iz ničega, pokorio je prvenstvo. Imali su bivšeg zadarskog Kineza Jia Zenga te Roka Tošića i Tomislava Japeca. Ove godine su tu negdje. Otišli su Tošić i Japec, a stigao im je Kinez s hrvatskom putovnicom Tan Ruiwu koji je dugi niz godina igrao i za hrvatsku reprezentaciju, a na posljednjim Olimpijskim igrama je stigao do četvrtfinala. Potpisao je i iskusni Ronald Ređep, također, bivši reprezentativac. Dva jaka Kineza i stabilni treći igrač garancija su za velika stvari, ne samo u hrvatskim okvirima.
Pula
Momčad koja se prvo borila za ostanak, onda se držala oko sredine tablice, da bi u posljednjih nekoliko godina krenula prema vrhu. Neće igrati finale, ali bi među četiri mogli biti. Jednostavno, kvalitetna škola, igrači sazreli i rezultat je u tom slučaju garantiran. Ivan Slavić, Saša Stankovski i Matej Mamut iz Zagreba. Mlada i perspektivna momčad.
Libertas
Vrh da, finale teško. Nekoliko godina za redom Dubrovčani igraju s iskusnim zagrebačkim trojcem. Damir Atiković, Neven Juzbašić i Marko Habijanec su u hrvatskim okvirima jaki igrači. No, samo je Juzbašić u pravim godinama. Habijanec i Atiković neće postati bolji i sve više i više će igrati samo na iskustvo. Solidno. Slabost lige će im dopustiti doigravanje.
Željezničar
Varaždinci su novi ligaš i s njima započinje niz klubova od kojih se očekuje borba za ostanak.
Doveli su Nevena Samca koji je solidan igrač za sredinu ljestvice i Luku Fučeca, jakog juniora. Imaju i nešto svojih mladih igrača. Oni bi trebali ostati u ligi. Samac i Fučec bi to trebali garantirati. Trebali…
Vodovod Osijek
Filip Slamek plus djeca. Slabo. Ne može Slamek sam ostati u ligi. Ponovno. Odlučit će kvaliteta mladih igrača. Nisu loši, ali…
Zagreb
Ovaj put nisu favoriti i njihova dominacija se prekinula, barem na nekoliko sezona. Ovaj put se oslanjaju na mlade snage i to rade s razlogom. U financijskim su problemima, ali ne treba zaboraviti da je njihova škola stolnog tenisa daleko najbolja u Hrvatskoj. Preko ove sezone će im se razviti juniori i uskoro bi ponovno mogli biti jaki. Klub za primjer, barem što se tiče rada s mladima. Frane Kojić, Ivan Zeljko, Miho Simović i Filip Čipin će nositi teret. Ima tu i još mladih igrača.
Velika Gorica
Uvijek između prve i druge lige. Iskusna su momčad, Krunoslav Markan, Miroslav Taborščak plus mladi Sven Jarebica. Mogli bi ostati. Ništa više.
Industrogradnja
Maro Mileusnić i juniori. Vrlo teško. Visi im i liga.
Dugo Selo
Prvi zadarski suparnik, momčad s kojom se Donat prošle sezone itekako mučio, pogotovo kod kuće. Predvodi ih Alan Jalžabetić, mladi igrač s mnogo iskustva. Tu je je Puljanin Maraković i još nekoliko iskusnih igrača. Solidna momčad za sredinu ljestvice.