Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kamp “krivac” za lošije rezultate privlačkog turizma

23.09.2011. 22:00
Kamp “krivac” za lošije rezultate privlačkog turizma


Po podacima Ureda privlačke Turističke zajednice u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza na području općine Privlaka zabilježen je ukupni pad dolazaka turista za 6,6 posto te noćenja za 6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.
Ovakvi rezultati nisu plod nepripremljenosti sezone, već su rezultat toga što sadašnji autokamp “Dalmacija”, bivši “Maritime”, nije u uobičajenom terminu otvorio vrata domaćim i stranim gostima, koncem travnja već je to učinjeno tek 20. srpnja.
Podsjetimo da je rad ovog važnog turističkog objekta, koji je još perjanica privlačkog turizma, ove godine bio ozbiljno došao u pitanje zbog sudskog spora nastalog zbog visine novog najma između vlasnika objekta privlačke Poljoprivredne zadruge i bivšeg koncesionara njemačkog državljanina Helmuta Petermaera iz Munchena. No taj je spor ipak okončan odlukom zadarskog Županijskog suda. Naime, shodno postignutom novom ugovoru s PZ-om Privlaka, kampom sada upravljaju dvojica novih koncesionara Adrijan i Robert Kapović iz tvrtke “Dalmacija turizam”.
Što se pak tiče privatnog smještaja, treba kazati da su tu ostvareni bolji rezultati od prošlogodišnjih, što privlačke turističke čelnike posebno raduje. Naime, kod domaćih i stranih gostiju je za 6,3 posto više dolazaka.
U autokampu “Dalmacija” od 20. srpnja do 31. kolovoza odmaralo se ukupno 2.653 gostiju s ostvarenih 14.075 turističkih noćenja. To je za 47,43 manje dolazaka te 63,57 posto manje noćenja u odnosu na osam prošlogodišnjih mjeseci.