Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nastaviti započetim nizom

23.09.2011. 22:00
Nastaviti započetim nizom


Važno je zadržati kontinuitet dobrih igara i rezultata, pogotovo u ovako jakoj ligi kakva je ove sezone


U uvodna dva kola kuglači Zadra stigli su dvije pobjede s impresivnom razlikom u poenima. Naime, od 16 pojedinačnih mečeva, koliko su ih Zadrani odigrali u prva dva kola, čak njih 15 su uspjeli dobiti. U prvom kolu, na svom terenu protiv Rijeke, bilo je 8:0, a da bi sedam dana kasnije Zadrani protiv splitskog Poštara u gostima slavili s velikih 7:1. U tom dvoboju jedino je Luka Ukalović poražen od Mušea sa 3:1 u setovima (638 – 611). Na isti način Zadrani će pokušati nastaviti i danas. Naime, u trećem kolu Prve lige u Zadru gostuje sastav Novske, koji je u prva dva kola osvojio jedan bod. U prvom kolu Novska je poražena u Gospiću od Velibita, a u drugom su današnji gosti Zadra otkinuli bod Zaprešiću kod kuće. No valja istaknuti da je Novska izrazito domaćinska momčad, a često kuglači ističu da je stvar u njihovoj kuglani koja i nije baš regularna.
Sve u svemu, Zadrani su u tom dvoboju veliki favoriti. Mnogo su jača momčad od gostiju, a uz to igraju i na svom terenu i teško da će igrači trenera Šime Mijolovića dopustiti Novskoj priliku za osvajanje bod(ova). Pogotovo je važno zadržati kontinuitet dobrih igara i rezultata, pogotovo u ovako jakoj ligi kakva je ove sezone.
Nakon dva kola Zadrani su prvi s maksimalnim učinkom. Isti imaju očekivano Medveščak i pomalo neočekivano Zanatlija. Doduše, Zanatlija će već danas vjerojatno doživjeti poraz jer gostuju kod Zaprešića. I Medveščak gostuje, ali u Gospiću. No Medveščak je možda i glavni favorit za titulu i u tom dvoboju je favorit. Druga dva velika kandidata za vrh, Zaprešić i Konikom Osijek, nemaju maksimalan učinak. Zaprešić je remizirao u već spomenutoj Novskoj, a Konikom je u prvom kolu poražen u Zagrebu kod Medveščaka. Sve u svemu niti jedan od favorita nije pretjerano kiksao.
Raspored 3. kola: Zadar – Novska, Trilj – Konikom Osijek, Velebit – Medveščak 1958, Zaprešić – Zanatlija, Kandit Premijer – Poštar, Grmoščica – Rijeka.