Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Rukometaši prvi put u trećem razredu

23.09.2011. 22:00
Rukometaši prvi put u trećem razredu


Zadar će u Drugoj ligi nastojati barem djelomično nadoknaditi štetu nastalu višegodišnjim zanemarivanjem igrača iz omladinskog pogona


Pretjeranih rezultatskih ambicija nemamo. Nastojat ćemo ostvariti što bolji plasman te pritom afirmirati što veći broj naših mladih igrača. Njihov napredak bit će nam prioritet u ovoj sezoni – ističe Frane Kardum, trener rukometaša Zadra koji će večeras (subota) u Splitu odraditi premijerni ovosezonski nastup u Drugoj HRL – jug. Nakon lanjske sezone za zaborav i ispadanja u niži rang, sastav iz Mocira sreću će potražiti u trećem razredu hrvatskog rukometa, gdje će u konkurenciji 12 dalmatinskih klubova nastojati barem djelomično nadoknaditi štetu nastalu višegodišnjim zanemarivanjem igrača iz omladinskog pogona.
U Kardumovoj momčadi tako će se uz starosjedioce: Nina Jeraka, Josipa Pešu, Šimu Humbolta i Tomislava Zelića naći mahom rukometaši mlađe kadetskog i kadetskog uzrasta. Radi se o nedvojbeno pozitivnoj nakani novog stratega “plavih”, ali i jedinom logičnom potezu budući da nekadašnji prvoligaš još uvijek vuče financijske repove iz prijašnjih sezona i nije u mogućnosti “razbacivati” se novim pojačanjima. S druge pak strane, nameće se pitanje koliko će 15-godišnjaci iz prve momčadi moći pratiti zahtjevan ritam paralelnih nastupa u seniorskoj, kadetskoj i mlađe kadetskoj momčadi.
– Imamo veliku bazu mlađih igrača, tako da paralelni nastupi naših perspektivnih mlađih kadeta ne bi trebali predstavljati veću zapreku. Svjesni smo da su još uvijek mladi i fizički inferiorni u odnosu na konkurenciju, no oni posjeduju kvalitete kojima mogu kompenzirati svoje nedostatke. Ne trebamo se bojati za njihove nastupe u Drugoj ligi, dapače – objašnjava Kardum.
Iza Zadrana je manje od mjesec dana priprema, u sklopu kojih i tri odrađene prijateljske utakmice. A večeras će, s početkom u 20 sati, na gostovanju kod EMC Splita II saznati je li im to bilo dovoljno da već u prvom kolu osvoje bodove.
U 1. kolu (24./25. rujna) igraju: EMC Split II – Zadar (subota, 20 sati), Metković 1963 – Trogir, Jelsa – Solin, Krilnik – Kamičak, Trilj PV – Dubrovnik, Hrvatski dragovoljac – Knin 95.