Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lopovi kradu sve što im se nađe nadohvat ruku

Autor: Suzana Bandić

23.09.2012. 22:00
Lopovi kradu sve što im se nađe nadohvat ruku


Iz nezaključanog automobila lopov je odnio novac, zlatninu, dokumente i bankovne kartice, iz trgovine digitalnu vagu i mobitel, iz broda drveno kormilo i ribarske štapove, a u Kukljici su iz skladišta odneseni razni brodski dijelovi. Policija traga za ukradenim predmetima i lopovima


Zadarska policija i proteklog je vikenda evidentirala niz provala i krađa iz kojih je sasvim očito da lopovi ne prezaju ni pred čim te odnose baš sve što im se nađe nadohvat ruku.
Nepoznati kradljivac tako je u noći s četvrtka na petak provalio u poslovnicu za otkup zlata “Argentum” u ulici Stjepana Radića na predjelu Voštarnice. No kako tamo nije pronašao skupocjene metale, provalnik se zadovoljio i s digitalnom vagom i mobitelom ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Puno bolje od ovog provalnika prošao je lopov koji je u petak, u sred bijela dana “počistio” parkirani automobil na Liburnskoj obali koji je vlasnica ostavila nezaključan i bez nadzora.
– U petak oko 15 sati nepoznati je počinitelj iz nezaključanog osobnog automobila u vlasništvu 32-godišnjakinje otuđio torbicu u kojoj se nalazilo nekoliko tisuća eura, par stotina kuna, nešto zlatnine, bankovne kartice i osobni dokumenti. Ukradena roba procijenjena je ukupno na vrijednost od nekoliko desetaka tisuća kuna – izvijestili su iz PU zadarske dodajući kako se za ukradenim predmetima traga dok je protiv nepoznatog počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.
Također nepoznati lopov u petak poslijepodne provalio je u stan u ulici Ive Senjanina u vlasništvu 48-godišnjeg Zadranina kojem je ukrao zlatni nakit i novac. Šteta koju mu je pričinio iznosi nešto manje od deset tisuća kuna.
No osim stanova i poslovnih prostora na meti lopovima tijekom proteklog vikenda našao se i jedan brod vezan u uvali Draženica.
– Nepoznati počinitelj je provalio u brod u vlasništvu 75-godišnjaka iz kojeg je ukrao drveni upravljač, dva ribarska štapa s blinkerima i dvije led lampe, pričinivši štetu od nekoliko tisuća kuna – izvijestili su iz dežurstva zadarskog OKC-a gdje je evidentirana i provala u skladište u Kukljici. Vlasniku, 52-godišnjaku, lopov je iz skladišnog prostora odnio više brončanih i mesinganih brodskih dijelova ukupne vrijednosti od više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, a za lopovom i ukradenim metalnim predmetima se traga.


Dolijali maloljetni kradljivci




Policija je u petak dovršila kriminalističko istraživanje nad trojicom maloljetnika za koje je utvrđeno da su tijekom noći s 18. na 19. rujna ukrali moped Kymho, inače vlasništvo 42-godišnjeg Zadranina. Protiv sve trojice počinitelja je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu za mladež.
Isti dan dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad jednim 17-godišnjim Zadraninom za kojeg je policija utvrdila da je upravo on 9. ožujka ove godine istrgnuo torbicu 82-godišnjoj starici i pobjegao s njom. Protiv maloljetnog razbojnika podnesena je kaznena prijava kojom ga se tereti za drsku krađu.


Dvije maloljetnice ostale bez skupih mobitela


Gotovo filmski scenarij odigrao se u subotu navečer na Trgu pet bunara kada je mlađi muškarac ukrao mobitel maloljetnoj djevojci. Kradljivac se naglo zatrčao prema 17-godišnjakinji, uhvatio je za džep prsluka koji joj je još i potrgao nakon čega joj je zgrabio mobitel marke Samsung i pobjegao. Protiv njega je podnesena kaznena prijava kao i protiv nepoznatog lopova koji je u nedjelju poslijepodne ukrao mobitel godinu dana mlađoj Zadranki. Krađa se, kako je prijavljeno policiji, dogodila u poslijepodnevnim satima u trgovini tekstilnim proizvodima unutar trgovačkog centra Supernova. Zadranki (16) lopov je pričinio štetu od oko tri tisuće kuna.