Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bilaver: Iseljavanje mladih nije rješenje

23.09.2013. 22:00
Bilaver: Iseljavanje mladih nije rješenje


Svečanim skupom u hotelu ‘Antunović’ Mladež hrvatske demokratske zajednice je u subotu obilježila svoju 23. obljetnicu. Obilježavanju je prisustvovalo gotovo tisuću pripadnika Mladeži iz cijele Hrvatske.
U svom govoru predsjednik MHDZ-a Josip Bilaver je upozorio na sramotan odnos vladajućih prema mladima, njihovu nebrigu prema problemima mladih i rješavanju istih. Bilaver je, također kritizirao političko i medijsko promoviranje iseljavanja mladih kao rješenje problema nezaposlenosti. Istaknuo je da mladi ne smiju pod tihim pristankom vlasti napuštati hrvatsku domovinu, već da je njihovo vrijeme i mjesto sada i ovdje u sadašnjosti, a ne u budućnosti i svijetu iseljeništva.
Potom se s prigodni govorom Mladeži obratio Konstantinos Kyranakis, predsjednik YEPP-a koji je naglasio da je hrvatski narod svoje povijesno ne već jednom rekao, kad ga je cijeli svijet čuo i razumio, upravo prije 23 godine kada je odbacio komunizam i unitarizam, a sada je došlo vrijeme za odbacivanje njegove baštine koja se skriva iza lažnog europejstva. Istaknuo je da je za napredak Hrvatske potreban još samo jedan nezaposleni i on je upravo prolazni premijer Zoran Milanović.
Predsjednik stranke Tomislav Karamarko je iskazao svoju nepokolebljivu vjeru u mladost HDZ-a i Hrvatske te ih pozvao da njeguju plamen promjene i ljubavi prema domovini u sebi.
– Povijesna istina i katarza preduvjet su sazrijevanja društva. U budućnosti slijedi borba za materijalnu egzistenciju svakoga hrvatskog čovjeka i to je borba u kojoj HDZ, uz pomoć svoje mladosti, namjerava pobijediti, istaknuo je Karamarko.
Na kraju je održano prigodno uručivanje posthumnog priznanja Zdeslavu Turiću, prvom mladome poginulom dobrovoljcu Domovinskog rata iz Zagreba. Bilaver je najavio kako će se ubuduće najaktivniji članovi nagrađivati Poveljom Zdeslava Turića za izniman angažman i doprinos stranci.