Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mensa u subotu u Gimnaziji Vladimira Nazora

23.09.2013. 22:00
Mensa u subotu u Gimnaziji Vladimira Nazora


Hrvatska Mensa svoje četvrto sudjelovanje u međunarodnom Danu inteligencije odlučila je obilježiti i testiranjima diljem naše zemlje, pa će se tako ove subote jedno održati i u zadarskoj Gimnaziji Vladimira Nazora. Prijave za testiranja primaju se na web-stranicama Hrvatske Mense na http://www.mensa.hr/glavna/testiranja/prijava, a svoje mjesto moguće je dobiti i dolaskom u prostore škole u vremenu od 11.30 pa do 14 sati.
Osim u Zadru, očekivano i u Zagrebu, testiranja su planirana i u Buzetu, Čakovcu, Karlovcu i Umagu, a iz ove organizacije poručuju kako Hrvatska Mensa za Dan inteligencije nastoji održavati testiranja u gradovima gdje do sada još nije održano testiranje te u gradovima gdje rijetko održava testiranja, poručuju iz ove organizacije.
Kako bi pristup testiranju omogućili što većem broju pristupnika, uvedena je bila i pogodnost da svatko tko plati testiranje do sedam dana prije testiranja, ima pravo na testiranje dovesti još jednu osobu potpuno besplatno.
Kao što je poznato, Mensa je međunarodna organizacija sa samo jednim uvjetom za članstvo – rezultatom na standardiziranom IQ testu višim od 98 posto ukupne populacije. Ima 120 tisuća članova u više od 100 zemalja, dok je Hrvatska Mensa na dan 23. svibnja 2013. imala 783 člana.
Ova organizacija, čije ime u prijevodu s latinskog znači »stol«, ima nekoliko ciljeva: identifikaciju i njegovanje inteligencije za dobrobit čovječanstva, poticanje istraživanja prirode, karakteristika i upotrebe inteligencije te pružanje poticajne intelektualne i društvene okoline svojim članovima.
Njezini članovi su ljudi svih godina, razina obrazovanja, imovinskih statusa, te sa širokim rasponom zanimanja. Jedino što je svima zajedničko je natprosječno visok IQ.
– Jedna osoba od pedeset ima preduvjete za članstvo u Mensi. Možda ste to vi. Pridružite nam se. Možda smo baš ono što tražite, pozivaju iz organizacije.