Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zbog pokušaja dvostrukog ubojstva tri godine zatvora

23.09.2013. 22:00
Zbog pokušaja dvostrukog ubojstva tri godine zatvora


Vana Marija Zozof (59) nije se jučer pojavila u sudnici kako bi čula presudu kojom je zbog pokušaja dvostrukog ubojstva svojih posinaka nepravomoćno osuđena na tri godine zatvora. Nije poznato je li u Hrvatskoj ili u Norveškoj u kojoj boravi veći dio godine.
U pucnjavi u lipnju prošle godine u Bibinjama pogodila je Toma Brkića no srećom, iako je bio pogođen u glavu, ozljeda je bila lakšeg karaktera. Viktor Brkić je prošao neozlijeđen jer je brzo reagirao i bacio se na tlo.
Naime, kako je u obrazloženju presude pojasnila predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić, u slučaju optužene Vane Marije Zozof primijenjen je novi Kazneni zakon koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine i koji je blaži nego stari i u ovom, konkretnom slučaju povoljniji za optuženu.
– Dokaznim je postupkom nedvojbeno utvrđeno da je Vana Marija Zozof počinila dva kaznena djela pokušaja ubojstva. Osim iskaza žrtava i njihovog neposrednog ispitivanja i ostali su dokazi potvrdili da je optužena Zozof u njih pucala jer su na mjestu incidenta pronađeni fragmenti zrna. Vještak – balističar je, također potvrdio da su na rukama optužene neposredno nakon događaja nađeni čestice koje su u izravnom kontaktu s oružjem iz kojeg je pucala. Oružje nažalost, nije pronađeno – naglasila je sutkinja Grancarić.