Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Žunić: Iz stana nemam kud i neću po cijenu života!

23.09.2013. 22:00
Žunić: Iz stana nemam kud i neću po cijenu života!


Užasno sam ogorčen na sustav, Vladu, državu… Na sve! Ovo nije Hrvatska za koju sam se borio i koja bi uopće bila vrijedna žrtve. Kad se sjetim samo da sam život riskirao 90-ih, a danas me zbog nečijeg hira žele izbaciti sa ženom i djecom na ulicu – kaže Bruno Žunić, umirovljeni invalid Domovinskog rata, ali i invalid rada koji je prije nekoliko godina nastradao na radnom mjestu. Njemu i njegovoj obitelji prijeti deložacija iz stana na Bulevaru, inače jedinog im doma, zbog duga Raiffiessen banci od svega 14 tisuća kuna.
Njegova mirovina, kaže, iznosi 2.400 kuna mjesečno, supruga mu ne radi, sin studira, a kći je u osmom razredu osnovne škole.
– Živjeli smo od 1.600 kuna jer je toliko od moje mirovne ostajalo nakon što bi mi bili naplaćeni neki trajni nalozi i rata kredita kod RBA zbog kojeg danas imam problem. Taj sam kredit u visini od oko 13 tisuća kuna podigao prije pet godina. Osobni bankar mi ga je ponudio kao vrlo povoljan s obzirom na to da sam bio njihov dugogodišnji uredan klijent – priča Žunić te dodaje kako mu je nakon potpisivanja ugovora svaki mjesec taj kredit s računa naplaćivan trajnim nalogom. Jedina naznaka da nešto nije u redu bio je, kaže, poziv iz banke kada mu je usmeno rečeno da bi trebao podmiriti dug u cijelosti jer da će s tako malim iznosom rate to predugo trajati. Na to on, kaže, nije mogao pristati jer nije imao otkud namiriti kompletan dug da bi mu potom, prošli tjedan, na vrata pozvonio poštar i donio hrpu papira.
– Najprije mi je došlo rješenje s Općinskog suda u Zadru. Zemljišno-knjižni odjel me upozorio kako se zbog ovrhe na moj stan upisala RBA. Dan kasnije stiglo mi je i rješenje bez mogućnosti žalbe u kojem me obavještavaju da će mi se dug naplatiti ovrhom na stan. Sve to prati dokumentacija nekog odvjetnika iz Segeta Donjeg i javnog bilježnika u Splitu – kaže Žunić dodajući kako iz stana nema kuda, a i da neće pod cijenu života.
Spreman je, ističe, plaćati kredit i dalje u ratama i na rok kako je to i potpisao u banci prije pet godina te ne pristaje na ucjenu. Naglašava da i on osobno ima nekih problema koji stoje na mjestu i ne rješavaju se usprkos obećanjima, a da u slučaju kad su banke u pitanju sve ide promtno i u rekordnom roku.