Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pirueta poziva buduće plesače na upise

23.09.2016. 22:00
Pirueta poziva buduće plesače na upise


Baletna udruga Pirueta 4. listopada otvara novu plesačku sezonu te poziva sve zainteresirane male i velike (buduće) plesače da se što prije prijave na broj 095/910-8580 te na taj način osiguraju svoje mjesto u atraktivnom i kvalitetnom plesačkom centru izgrađenom po svim svjetskim plesačkim parametrima.
– Ako želite da i Vaše dijete bude dijelom sjajnih, velikih scenskih projekata za koje se tražila karta više, a kao što su to bili ‘Sheherezada’ i recentno ‘Andersenovo carstvo’ – ovo je prava prilika za vas! – poručuju iz Piruete.
Nastava se održava na adresi Ulica Ante Starčevića 1, prvi kat Autobusnoga kolodvora u baletnoj dvorani koja se proteže na čitavih 210 metara četvornih te je jedina takva u Hrvatskoj koja posjeduje visoku opremljenost te adekvatni, amortizirani pod za plesače Harlequin.
Nastava se u cijelosti odvija uz Vinku Zekić, balerinu i koreografkinju sa zavidnom i bogatom plesačkom biografijom.
Ona je idejna i umjetnička osnivačica Piruete, a svoje je plesno umijeće brusila na prestižnoj Accademiji Nazionale di danza te u Balletto di Roma, poznatih širom Europe, kao i svijeta. Iza nje je uspješna dugogodišnja plesna karijera u zemlji u kojoj se i školovala, pa je tako nastupala unutar “Spellbound dance company”, u Teatru “Renato Greco”, kao i na brojnim manifestacijama na poznatoj talijanskoj televiziji Rai TV. Isto tako, do sada je održala brojne seminare edukativnoga karaktera u odreda najvećim plesnim centrima širom čitave Italije.
Baletna udruga Pirueta osnivač je i prvoga natjecanja u solo plesu pod nazivom “Solo art”, i to u pet plesnih kategorija, a tijekom godine također organizira i brojne baletne seminare, predstave i ostale srodne aktivnosti na polju plesnih i izvedbenih umjetnosti.