Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Derbi koji je to nekad bio

Autor: Viktor Bogut

23.10.2009. 22:00
Derbi koji je to nekad bio

Foto: Vedran SITNICA



Stolnotenisači Donata bez ikakvih problema došli su do pobjedu u Osijeku, protiv domaće momčadi Vodovoda. Osječani, koji su netom prije početka sezone ostali bez najboljeg igrača Jakova Krivića, nisu ni na koji način mogli parirati zadarskim stolnotenisačima. Iako je Vodovod momčad koja već dugo nešto znači u stolnoteniskom svijetu, ove sezone ih očekuje teška borba za ostanak. Ostali su jedino na Filipu Slameku, koji će pokušati povesti svoje izrazito mlade suigrače u borbu za ostanak.
No, kompletni Donat ipak je pretežak zalogaj, iako su igrali na svome terenu. Već u prvoj utakmici ovosezonsko pojačanje Donata Tomislav Kolarek s 3:0 je slavio protiv Slameka i na taj način već nakon pola sata igre odlučio protivnika. Lončar je oduzeo samo set Stipi Josipoviću, a Mihaljević također nema nikakve šanse protiv Davora Karlovića. Drugi set Zadrani gube u igri parova, ali svejedno s glatkih 3:1 pobjeđuju za konanih 4:0 u partijama.
U početna četiri kola Donat je imao tri poprilično laka protivnika (Split, FRIM, Vodovod), no sada ih oekuju kud i kamo teže utakmice. Već u subotu im u goste dolazi super jaka momčad Dr. Časla, koja je najveći favorit za osvajanje titule prvaka. Klub iz Novog Marofa prije početka sezone okupio je u ovom trenutku najjaću momčad u Hrvatskoj, tako da e se Zadranima u idućem kolu suprostaviti Roko Tošić, Tomislav Japec i Jia Zheng, Kinez koji je protekle dvije sezone bio najbolji igrač Donata i hrvatskog prvenstva.
Vodovod – Donat 0:4
Slamek – Kolarek 0:3, Lončar – Josipović 1:3, Mihaljević – Karlović 0:3, Slamek/Zovko -Karlović/Kolarek 1:3