Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mukom do boda

Autor: Drago Bajković

23.10.2009. 22:00
Mukom do boda

Foto: Vedran SITNICA



Zadar na Stanovima nije uspio pobijediti Rijeku, završilo je neodlučeno 1:1.
Prvu veliku prigodu imali su Zadrani u 10. minuti. Alimanović je odlično centrirao s desne strane i na drugoj vratnici pronašao Terkeša koji tuče u blok. Lopta se odbija do Suraća koji ne uspijeva s desetakmetara iskosa pogoditi suprotni kut gostujućih vratiju. U 17. minuti Rijeka je stigla do vodstva. Veliku pogrešku u obrani Zadra napravio je  anteuljić koji vjerojatnii ni sam ne zna što je htio napraviti. Poklonio je loptu Đaloviću kojem samom ispred Ježine nije bilo teško pogoditi nebrnjeni dio mreže – 0:1- Minutu kasnije Ćurjurić je oštro tukao s dvadesetak metara, Mance krajnjim naporom brani. U 19 minuti u odličnoj prigodi se nakon asistencije Štroka našao Križman čiji udarac brani Ježina. Turkalj kje u 28. minuti ubacio sw desne strane, Pamić loše tuče glavom. U 45. minuti Zadar je imao veliku prigodu, Ćurjurić je ubacio s lijeve strane, Riječka obrana nakratko otklanja opasnost, ali lopta dolazi do Jonjića koji tuče glavom, ali umjesto mreže pogađa vratnicu.
Odmah na početku drugog poluvremena Zadra je izjednačio. Igrala se 49. minuta kada su Surać i Ćurjurić kombinirali u šesnaesrtercu gostiju i u piouušaju da na drugoj vratnici pronađe Terkeša lopta pogđa Tadejevića koji je posprema u svoju mrežu – 1:1. U 59. minuti pokušao je Ćurjurić udarcem s tridesetak metara iznenaditi Mancea, ali riječki vratar je bio siguran. Bilježimo i opasan udaraca Štroka s dvadesetak metara Ježina je izbio u korner. U 74. minuti Rijeka ima odličnu priliku, ubacio je Tadejević na na drugoj vratnici najviši je Kreilach. Na sreću Zadrana lopta odlazi iznad vratiju. Igrala se 77. minuta kada je Alimanović ubacio s lijevoga boka,a Santini glavom tukao tik pored lijeve vratnice Manceovih vratiju.
Do kraja utakmice Zadar je pokušavao doći do pobjede, ali većina napada završavala je u bloku ispred gostujućih vratiju.


 ZADAR – RIJEKA 1:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 2.000. Vlado Svilokos (Sisak). Pomoćnici: Vlado Crnolatac (Petrinja) i Danijel Janošević (Zagreb). Strijelci:  0:1 Đalović (17) , 1:1 Tadejević (49. ag)
ZADAR: Ježina Jnjić, Milin, Surać, Šaranović, Alimanović, Cela, Čurjurić, Puljić, Terkeš, Mitrović.(od 64. Ljubičić)
RIJEKA: Mance, Čagalj, Landeka, Križman, Štrok, Čulina, Budicin, Pamić, Đalović, Turkalj, Tadejević