Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bokanjani gađali glinene golubove (FOTOGALERIJA)

23.10.2010. 22:00
Bokanjani gađali glinene golubove (FOTOGALERIJA)


U organizaciji Društva Bokanjac danas je na strelištu Žmirićima održan Kup Bokanjca u gađanju glinenih golubova u disciplini trap. Kup Bokanjca, rekao nam je predsjednik skupštine društva Augustin Ćustić, je tradicionalno natjecanje koje je počelo još 60-tih godina prošlog stoljeća. Međutim, iz raznoraznih razloga, ali i zbog ratnih prilika, jučerašnje natjecanje bilo je ukupno tek dvadeseto, ali trinaesto za redom. No to nije spriječilo da Žmiriće pohodi veliki broj Bokanjana i gostiju. jer Bokanjani nisu poznati samo kao vrsni zmijolovci, nego i kao dobri lovci na divljač.
– Prije više od 30 godina, tamo 60-tih godina prošlog stoljeća, u Bokanjcu je djelovalo oko 30 lovaca, a danas ih ima dvadesetak koji su članovi Lovačke udruge Dijana Zadar. Ovaj naš kup održava se povodu blagdana svetih Šimuna i Jude Tadeja, zaštitnika mjesta Bokanjac. U disciplini trap sudjeluju amateri koji imaju lovačku pušku i oružni list, dok istovremeno četvorica strijelaca SK Lovac pucaju 2X15 metak u sklopu svog internog natjecanja, rekao je Ćustić.
Osim 14 amatera u trapu, natjecatelj su se ogledali i u gađanju iz zračne puške na 10 m. U ovoj disciplini prijavljena su čak 52 natjecatelja od čega 9 žena koje su pucale u dvije serije po 10 metaka. Muškarci su pak pucali u dvije serije po 15 „dijabola”. Natjecanje u trapu, pucnjem je službeno otvorio predsjednik upravnog vijeća Društva Bokanjac Bruno Pavić, a kako to i priliči, Kup Bokanjca završen je prigodnim domjenkom.


 REZULTATI


Glineni golubovi trap – „amateri”
1. Berto Mrkić 21, 2. Anđelo Mrkić Pestić 19, 3. Josip Krizman 17.
Glineni golubovi trap – „profesionalci”
1. Josip Pavić 36, 2. Ivan Matešić 33, 3. Zoran Krizman 32
Zračna puška pojedinačno muški
1. Ivan Pestić 78, 2. Gojko Mrkić 77, 3. Željko Krizman 75
Zračna puška ekipno
1. Bokanjac (Zoran Krizman, Marinko Matešić, Franko Krizman, Vlado Kanjer), 2. Cilj, 3. Čistoća
Zračna puška žene
1.Žana Mrkić 71, 2. Sanja Dražević 61, 3. Željka Biloglav 56