Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Incident među taksistima na zadarskom aerodromu

23.10.2011. 22:00
Incident među taksistima na zadarskom aerodromu


Na parkiralištu Zračne luke Zadar u subotu je došlo do sukoba među taksistima. Policajci su potvrdili incident, ali nisu htjeli otkriti identitet dvojice taksista osim da jedan ima 24, dok drugi ima 56 godina. Posvađali su se zbog prednosti pružanja usluga, ali optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira, bit će napisan samo starijem taksistu koji je udario mlađeg.
Pijani mladići potukli se ispred narodnjačkog kluba
Zadarski su policajci u nedjelju oko 3 sata u noći, morali intervenirati ispred turbofolk kluba “Lampaši”. Ispred kluba, na parkiralištu je došlo do obračuna između dvojice mlađih, pijanih mladića.
Najprije su se žestoko posvađali, a onda i potukli. U PU zadarskoj su rekli kako se radi o 22-godišnjaku i tri godine starijem mladiću te da će obojica zaraditi optužni prijedlog zbog tučnjave, odnosno narušavanja javnog reda i mira.
Mlađi je iz Zadra, a stariji iz Donjeg Miholjca. Policajci su ih priveli na triježnjenje u prostorije policije jer je jednom izmjereno 1,6, a drugom 1,9 promila alkohola u krvi.
Tijekom noći netko oštetio nosače zastava Uskoka
Nepoznati vandal je tijekom noći s petka na subotu na Liburnskoj obali u Zadru, na gradskom mostu oštetio, odnosno iskrivio tri željezna nosača zastava u vlasništvu Jedriličarskog kluba „Uskok”, postavljenih za promidžbu jedriličarske regate “Zadarska koka”. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.
Lopov opljačkao trgovinu u Debeljaku
Metalni sef u kojem je bilo gotovo devet tisuća kuna te registar kasu s oko 500 kuna odnio je, policiji za sada, nepoznati kradljivac koji je provalio tijekom noći sa četvrtka na petak u trgovinu mješovite robe “Bakmaz 43” u mjestu Debeljak, nedaleko od Zadra. Osim novca, lopov se “omastio” suhomesnatim proizvodima, slatkišima i raznim vrstama cigareta. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, nakon što se obavi inventura. Iste noći na Putu Nina nepoznati počinitelj provalio je u ograđeni prostor koji služi kao suhi vez u vlasništvu tvrtke “Nautički centar Zadar” d.o.o., a vlasnik tvrtke je 51-godišnji Zadranin. Lopov je ukrao dizalicu, tzv. žirafu težine oko 100 kg te aluminijsku prikolicu za jedrilicu, koja nije bila registrirana, dužine oko sedam metara. Jedrilica je bila u vlasništvu tri godine starijeg Zadranina. Sveukupna šteta je oko deset tisuća kuna. U proteklih nekoliko dana na Trgu Svete Stošije u Zadru, iz ulaza u stambenu zgradu, ukraden je oldtimer bicikl marke “bianchi”. Šteta pričinjena 18-godišnjem vlasniku je oko četiri tisuće kuna.
U Ugljanskoj ulici U Zadru u petak prijepodne iz nezaključane kuće u vlasništvu 41-godišnjeg Zadranina ukraden je metalni sef u kojem su se nalazile njegova i putovnica njegove godinu mlađe supruge, pričuvni kontakt ključ za vozilo, dokumenti o odjavi mopeda “peugeot” i pripadajući kontakt ključ, mobitel “Mini iPhone” s pripadajućim punjačem, razni zlatni nakit, dokumenti za kuću i 30-ak kuna u kovanicama. Vlasnik je sveukupnu štetu procijenio na oko pet tisuća kuna. Protiv nepoznatih razbojnika slijede kaznene prijave zbog krađa.