Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Telesmanić najbolji u skitu, Matešić u trapu

23.10.2011. 22:00
Telesmanić najbolji u skitu, Matešić u trapu


Kako bi u trajnosti zadržali sjećanje na utemeljitelja i začetnika streljaštva u Zadarskoj županiji Emila Brkulja, koji je preminuo neposredno pred početak Domovinskog rata, čelni ljudi zadarskog streljačkog kluba Lovac na čelu s predsjednikom Vjekoslavom Suraćem jučer su na novouređenom strelištu letećih meta Žmirići organizirali još jedan, 14. po redu memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova. Riječ je o natjecanju u dvjema olimpijskim disciplinama trap i skit, u kojima su nastupili lovci iz skoro svih lovačkih udruga sa zadarskog područja.
– Emil Brkulj uz Krstu Telesmanića, Jakova Lovrića, Danijela Telesmanića, Matu Petrića, Nedjeljka Butića, Jakova Karduma i ostale bio je lučonoša zadarskog streljaštva, čijim se rezultatima mi lovci Zadarske županije danas možemo ponositi ne samo u Hrvatskoj već i šire. Budući da je grad Zadar sa svojim zaleđem od davnina bio poznat po streljaštvu, zadatak i obaveza nas starijih je da naše znanje prenosimo na vas mlade lovce. Koristim također ovu prigodu da se svima koji su sudjelovali u obnovi ovog strelišta, koje je jedno od najljepših u Republici Hrvatskoj, posebno zahvalim Marinku Matešiću iz Bokanjca, jer on je nekoliko godina svog rada i odricanja utkao u ovo što ovdje sada imamo, kazao je predsjednik Lovca, čuveni zadarski fotograf i zaljubljenik u lovstvo i kinologiju Vjekoslav Surać.
Po ocjeni glavnih sudaca Lućana Ćustića, Adena Draževića i Zorana Krizmana, prvo mjesto u disciplini skit osvojio je Danijel Telesmanić, a na listi šest najuspješnijih bili su poredani još i Mate Petrić, Nediljko Butić, Vjekoslav Surać, Bruno Pavić i Armando Marin.
U disciplini trap prvo mjesto s osvojena 64 boda pripalo je Leciju Matešiću, a slijedili su ga Arden Dražević, Zoran Krizman, Josip Pavić, Marinko Matešić i Denis Ljubičić.
Pehare i medalje, dar organizatora, najuspješnijima na prigodan je način udijelio Vladimir Brkulj, sin pokojnog Emila Brkulja, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje. Natjecanje je okončano zajedničkim lovačkim ručkom u objektu streljane Žmirići.