Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vodosprema vrijedna preko 2 milijuna kuna

23.10.2011. 22:00
Vodosprema vrijedna preko 2 milijuna kuna


Posedarje već četrdesetak godina ima vodovodnu mrežu i, izgradnjom vodospreme, sasvim će se riješiti vodoopskrba. Treba sanirati i dotrajale vodovodne cijevi što ćemo raditi zajedno s izgradnjom kanalizacijskog sustava, zaključuje posedarski načelnik Ivica Juričević


Započela je izgradnja vodospreme u Posedarju iznad autoceste, nekoliko stotina metara sjeveroistočno od izletišta Čelinka braće Kajmak, svetišta, umjetničke kolonije i jedinstvenog izložbenog prostora na otvorenom. Vrijednost vodospreme je 2,150.000 kuna, ugovoreni radovi iznose 1,8 milijuna kuna, dok je Općina Posedarje za izradu potrebne dokumentacije i za zemljišta već utrošila 350.000 kuna.
 – Nova vodosprema Posedarje imat će kapacitet od 500 kubika, a shodno provedenoj javnoj nabavi radove izvodi Vodoinstalacija Zadar, obznanio je Ivica Juričević, načelnik Posedarja.
Vodosprema Posedarje zapremnine 500 kubika gradi se budući da je ova postojeća zapremnine 105 kubika odavno nedostatna za potrebe mjesta. Posedarje ima vlastiti vodospremnik “Puzalo” na koti 52 metara nadmorske visine, star više od 30 godina.
– Izgradnjom vodospreme riješit će se vodoopskrba svih četvrti Posedarja, i onih na najvišim kotama, ističe načelnik Juričević.
Vlada RH je u istočni županijski vodoopskrbni pravac zasad uložila oko 160 milijuna kuna od ukupno 220 milijuna.
– Projektom istočnog vodovodnog pravca cijelo područje općine protkano je novim vodovodnim cijevima, ukupne dužine 80 kilometara. Vodovodno su riješeni Vinjerac, Ćoze, Žuvići, Srzentići, Magaši, Ždrilo Kneževići, Slivnica i Podgradina, izgrađene su vodospreme, precrpne stanice, magistralni cjevovodi i mjesne vodovodne mreže, nabraja Juričević.
Nakon što se svi spoje na novu vodovodnu mrežu u mjestima i zaseocima koji dosad nisu imali riješenu vodoopskrbu, cijela općina imat će vodu iz vodovodnih slavina.
Sa svim nabrojenim zaokružuje se priča oko vodovodizacije općine Posedarje. Voda znači život, a onda i nove gospodarske mogućnosti za ova mjesta.
– Posedarje već četrdesetak godina ima vodovodnu mrežu i izgradnjom vodospreme sasvim će se riješiti vodoopskrba. Međutim, treba sanirati i dotrajale vodovodne cijevi što ćemo raditi zajedno s izgradnjom kanalizacijskog sustava. Intenzivno radimo na iznalaženju sredstava za zatvaranje financijske konstrukcije tog zahtjevnog projekta, zaključio je Ivica Juričević.