Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neven Birkić vršitelj dužnosti ravnatelja OB Zadar

Autor: Suzana Bandić

23.10.2012. 22:00
Neven Birkić vršitelj dužnosti ravnatelja OB Zadar

Foto: Mario PADELIN



Natječaj za ravnateljsko mjesto bit će raspisan za mjesec dana, a 15 dana po raspisivanju natječaja znat će se i ime kandidata kojem će biti povjeren novi mandat


Dr. Neven Birkić, specijalist fizijatar-reumatolog, odlukom Upravnog vijeća postao je vršitelj dužnosti ravnatelja Opće bolnice Zadar. Četveročlano Upravno vijeće koje čine predsjednica Grozdana Perić, dr. Josip Kraljić, dr. Damir Kasap i dr. Tomislav Vanjak Birkića, inače zamjenika smijenjenog ravnatelja dr. Darija Nakića, izabrali su jednoglasno.
– Uvjeren sam da smo našli dobro privremeno rješenje i da će tako biti i kod izabiranja ravnatelja. Natječaj za ravnateljsko mjesto bit će raspisan za mjesec dana, a 15 dana po raspisivanju natječaja znat će se i ime kandidata kojem će biti povjeren novi mandat – kratko je prokomentirao dr. Kraljić, a zadovoljan je i izabrani v. d. ravnatelja dr. Birkić.
– Naravno da sam zadovoljan. Prvo stoga što sam do sada bio zamjenik ravnatelja pa je to bio i neki očekivani slijed, a drugo stoga što je to velika čast. Ono što mogu reći jest kako se nadam da ću opravdati povjerenje koje mi je dano, a u ovom prijelaznom razdoblju do izbora ravnatelja trudit ću se da ovaj gornji dio, ravnateljstvo i uprava, funkcioniraju normalno. Onaj donji dobro funkcionira nevezano uz ova događanja zahvaljujući kvaliteti rada naših liječnika i sestara, tako da se pacijenti nemaju zbog čega brinuti – rekao je dr. Birkić ističući kako je s dr. Nakićem imao jako dobru suradnju te da mu je stoga žao što je došlo do ove, izvanredne i neočekivane situacije.
Dr. Darija Nakića, koji je zadarsku bolnicu vodio od rujna 2009. godine, sredinom prošlog mjeseca smijenio je ministar zdravlja Rajko Ostojić, a zbog, kako je pojasnio, brojnih nepravilnosti koje su u zadarskoj bolnici pronašle inspekcije Ministarstva zdravlja i HZZO-a. Riječ je o 11 propusta koje je dr. Nakić smatrao samo formalnostima i detaljima “kozmetičke naravi”, ali za ministra zdravlja, bili su to dovoljni razlozi da zatraži njegovo razrješenje.