Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija pretražila fra Šimin passat, stan i jahtu, ali ništa nije našla

Autor: Suzana Bandić

23.10.2012. 22:00
Policija pretražila fra Šimin passat, stan i jahtu, ali ništa nije našla

Foto: Marin GOSPIĆ



Pretraga kojoj je nazočilo devet osoba završila je oko 19 sati, no kako doznajemo, nije donijela rezultate. Osim passata i stana u vlasništvu fra Šime Nimca, pretražena je i jahta “Lucky me” koju je povremeno koristio, a koja je u vlasništvu supruge poznatog biogradskog obrtnika


Priča o fra Šimi Nimcu i dalje plijeni pažnju javnosti, a jučer je svoj nastavak dobila u Biogradu gdje su, temeljem naloga Županijskog suda u Splitu zadarski policajci pretražili njegov automobil, stan u Splitskoj ulici i luksuznu jahtu u vlasništvu supruge poznatog biogradskog obrtnika koju je povremeno koristio.
Brod “sretnog” imena “Lucky me” vezan na doku br. 4 u biogradskoj marini Kornati policija je pretražila jučer oko 18 sati u nazočnosti vlasnice, a prethodno su pretražili i stan u vlasništvu fra Šime u Splitskoj ulici kao i automobil marke passat, odnedavno parkiran u krugu biogradske policije. Po neslužbenim podacima, policiji je prioritet ući u trag novcu, ali i svemu ostalom što bi moglo imati veze s kaznenim djelom za koje se mladi svećenik, podrijetlom iz Lišana Ostrovičkih, tereti. Pretraga kojoj je nazočilo devet osoba završila je oko 19 sati, no kako doznajemo, nije polučila korisnim rezultatima.
Zadržao 9 milijuna
Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu, u povodu žalbe Županijskog državnog odvjetništva fra Šimi je koncem prošlog tjedna odredilo mjere opreza kojima mu je oduzeta putovnica i naloženo da se jednom tjedno mora javljati nadležnoj policijskoj postaji u mjestu prebivališta. Isto vijeće tjedan ranije fra Šimu je pustilo na slobodu, nakon što je bio uhićen u Zagrebu i prevezen u Split. Ujedno je odbačen prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni pritvor kako ne bi pobjegao ili sa slobode utjecao na svjedoke.
Svemu je prethodila kaznena prijava koju je splitska policija pretprošli tjedan podnijela protiv bivšeg župnika župe Basta-Baške Vode, a kojom ga se sumnjiči da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, jer je bez odobrenja crkvenih vlasti zaključio ugovor o kupoprodaji crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi, a više od devet miljuna kuna od prodaje zadržao za sebe.
Crkva se ogradila od “posrnulog sina”
Crkvene vlasti ogradile su se od svog “posrnulog sina” izraživši žaljenje zbog “opravdanog zgražanja javnosti nezasitnim egoizmom pojedinca”, ujedno se ispričavši cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog njegova ponašanja.


 FRA ŠIME NA JAHTU DOLAZIO SAM




Od vlasnika luksuzne jahte na vezu nedaleko one koju je koristio fra Šime Nimac doznajemo kako je “posrnuli” svećenik na plovilo dolazio često, ali uvijek sam. Ponekad je ostajao i dva dana, pa je naš sugovornik stoga bio uvjeren da je plovilo u njegovu vlasništvu sve dok u medijima prije nekoliko dana nije pročitao da je vlasnica Biograđanka, supruga poznatog obrtnika. A da luksuzna jahta nije registrirana na fra Šimino ime, doznali smo, neslužbeno, od upućenih.